Γυναίκα που μπήκε στο Dark Web αποκάλυψε το «καλύτερο Site» που επισκέφθηκε

Κοινοποίηση:

Μια δημοσιογράφος βυθίστηκε στον κόσμο του σκοτεινού διαδικτύου.

Παρότι συνεχώς υπάρχει η προειδοποίηση να μην επισκέπτετε κανείς το dark web, υπό τον φόβο όλων των σκοτεινών πραγμάτων που μπορεί να συναντήσει, φαίνεται πως δεν υπάρχουν μόνο ιστοσελίδες μέσω των οποίων γίνεται να προμηθευτείτε ναρκωτικά ή να προσλάβετε δολοφόνους.

Όπως έχει εξηγήσει στο παρελθόν ένας ηθικός χάκερ, πρέπει να ξέρετε πού πλοηγείστε στο dark web για να πάρετε αυτό που θέλετε, αν και προφανώς υπάρχει ακόμα μια «σκοτεινή» πλευρά που είναι γεμάτη από μερικές πολύ άσχημες ιστοσελίδες.

Μια αυστραλιανή δικηγόρος που στη πορεία έγινε δημοσιογράφος, η Eileen Ormsby μπήκε στα άδυτα του Dark Web στο πλαίσιο έρευνας για το βιβλίο της με τίτλο «The Darkest Web». Αποκαλύπτοντας τι βρήκε εκεί, η Ormsby μοιράστηκε τον «καλύτερο» ιστότοπο στο dark web σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice.

Σε αντίθεση με έναν ανώνυμο χάκερ που εξήγησε πόσο τρομακτικές μπορεί να είναι οι επιθέσεις ransomware από τον σκοτεινό ιστό, η Ormsby εξήγησε την πιο καλή έκδοση του Dark Web και την αγαπημένη της ιστοσελίδα:

«Δεν μπορώ να σας πω το όνομα, αλλά μου αρέσει να ονομάζω μια μικρή γωνιά ουράνιων τόξων και ευτυχίας στο σκοτεινό διαδίκτυο καθώς είναι ένα μέρος όπου συναντιούνται οι ψυχοναύτες, είναι για ανθρώπους που αρέσκονται στα ψυχεδελικά τους. Είναι γεμάτο από ωραίους ανθρώπους που μιλούν για ωραία πράγματα».

H ίδεα πως μπορεί κανείς να βρει όμορφα πράγματα στο Dark Web μπορεί να ακούγεται παράδοξη και στη συνέντευξή της, η Ormsby αποκάλυψε επίσης τα διάφορα sites ‘δολοφονιών για αμοιβή’. Μπαίνοντας στον διαβόητο ιστότοπο της Besa Mafia, η Ormsby λέει ότι τα πράγματα άρχισαν σύντομα να ξεφεύγουν.

Αναφερόμενη σε αυτό ως «πολύ καλοστημένο site», λέει ότι κατάφερε να εισέλθει στη βάση δεδομένων και στο inbox χρησιμοποιώντας μερικά χακαρισμένα αρχεία: «Εγινε λίγο ανησυχητικό όταν ο ιδιοκτήτης του site άρχισε να με απειλεί με βία, φαινόταν να χάνει λίγο τον έλεγχο».

Το βιβλίο της αναφέρεται επίσης εν συντομία στην ιστορία του Ρος Ολμπριχτ, ο οποίος διαχειριζόταν την αγορά Silk Road στο darknet μέχρι τη σύλληψή του το 2013, και στις κατηγορίες ότι πλήρωσε 730.000 δολάρια για συμβόλαια δολοφονίας.

Η καλύτερη συμβουλή της Ormsby είναι να είστε προσεκτικοί με το «ψάρεμα δεδομένων» στον σκοτεινό ιστό, με ιστοσελίδες απάτης έτοιμες να αδειάσουν το πορτοφόλι σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δεν είναι υπάρχουν μόνο τα ναρκωτικά και τα συμβόλαια θανάτου, και όσον αφορά το μέλλον του σκοτεινού ιστού, η Ormsby βλέπει πραγματικά τη δύναμή του για καλό όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας. Λέγοντας ότι έχουμε μετακινηθεί σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει πλέον ιδιωτικότητα, χωρίς καν να το έχουμε παρατηρήσει, συνέχισε: «Πολλοί άνθρωποι θα είναι ικανοποιημένοι να θυσιάσουν την ιδιωτικότητά τους για χάρη της εύκολης ζωής. Αλλά νομίζω ότι θα δούμε ένα ισχυρό κίνημα που θα επιδιώξει να ανακτήσει τον έλεγχο των δεδομένων μας, επειδή κάποιοι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να παραδώσουν όλες τις πληροφορίες τους στους διαφημιστές».

Κατέληξε λέγοντας ότι ορισμένα από τα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής που παρέχει ο σκοτεινός ιστός θα «ενσωματωθούν» στην τεχνολογία, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αποφασίσουν πόσα είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν.

Όπως λέει και η ίδια η Ormbsy: «Δεν νομίζω ότι είμαστε αρκετά παρανοϊκοί για να είμαι ειλικρινής». Θυμηθείτε, ο Μεγάλος Αδελφός πάντα παρακολουθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η διαφήμιση του κακού είναι μεγάλη ανευθυνότητα και αστοχία.

Comments are closed.