Γυναίκα στην εμμηνόπαυση έχασε 50 κιλά και απέφυγε την βαριατρική επέμβαση με διατροφή

Κοινοποίηση:
greenthumb

Σχεδόν όλες οι γυναίκες παλεύουμε με το βάρος μας, ειδικά μετά από την γέννηση παιδιών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χωρίς δεύτερη σκέψη οι μητέρες αφοσιώνονται αποκλειστικά στην οικογένεια και τις υποχρεώσεις, παραμελώντας τον εαυτό τους και την υγεία τους.
Η Kerri Fitzgerald, όπως πολλές γυναίκες, επικεντρώθηκε στην οικογένειά της και παραμέλησε εντελώς τον εαυτό της. Όταν προσπάθησε να αδυνατίσει οι προσπάθειες της έμειναν άκαρπες. Ταυτόχρονα η αρτηριακή της πίεση και η χοληστερόλη αυξήθηκαν επικίνδυνα.

Το 2011, αποφάσισε να ξεκινήσει περπάτημα. Η Kerri Fitzgerald χρειάστηκε 27 μήνες για να χάσει το περιττό βάρος και τονίζει ότι η υπομονή είναι το «κλειδί»: «Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Δεν πήραμε το βάρος σε λίγες μέρες ή εβδομάδες». «Ξεκίνησα να περπατώ στο εμπορικό κέντρο της περιοχής μου, αλλά τα χέρια μου μούδιαζαν και πονούσαν. Όταν έκανε κρύο έξω, πονούσε πολύ το στήθος μου, σαν κάποιος να το σφίγγει. Ήταν σημάδι κινδύνου. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν ήταν φυσιολογικό από το κρύο να πονάω τόσο πολύ», αποκάλυψε η ίδια.

Έκανε τεστ κοπώσεως σε διάδρομο για να ελέγξει την καρδιά της. Όταν ο γιατρός της αύξησε την κλίση και την ταχύτητα, κουράστηκε τόσο πολύ που αναγκάστηκε να διακόψει την εξέταση. Ανακάλυψαν ότι είχε διευρυμένη καρδιά, πιθανότατα λόγω λοίμωξης και χρειαζόταν απινιδωτή. Διαφορετικά, θα μπορούσε να πεθάνει ξαφνικά. «Δεν ήμουν προετοιμασμένη για αυτό. Δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο σοβαρό. Είχα πάντα πρόβλημα να σηκώσω τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι, αλλά νόμιζα ότι ήταν απλά θέμα βάρους. Σπάνια αρρώσταινα», είπε η Fitzgerald.

Η απειλή της μεταμόσχευσης καρδιάς άλλαξε τη ζωή της

Η Fitzgerald διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια και υπήρχε ο κίνδυνος μεταμόσχευσης καρδιάς. Για να μπορέσει να υποβληθεί σε μια τέτοια επέμβαση, έπρεπε να χάσει βάρος και να φτάσει τα 88 κιλά. Τότε, η Fitzgerald ζύγιζε 117 κιλά και ο γιατρός της τόνισε πως η απώλεια βάρους χωρίς χειρουργική επέμβαση θα ήταν πολύ δύσκολη.

Αυτή ήταν η στιγμή που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της: Εξέτασε την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης για την απώλεια βάρους, αλλά τελικά αποφάσισε να προσπαθήσει να χάσει κιλά με φυσικό τρόπο, καθώς η μετακίνηση για τα ραντεβού στο Kansas City του Μισούρι (πάνω από δύο ώρες οδικώς από τον τόπο κατοικίας της) θα ήταν πολύ δύσκολη.

«Είπα στον εαυτό μου ότι με τη βοήθεια του Θεού όλα είναι δυνατά. Ήξερα πως θα ήταν πιο δύσκολο για μένα από έναν μέσο άνθρωπο, αφού είχα την ηλικία, την εμμηνόπαυση και την καρδιακή ανεπάρκεια εναντίον μου. Ωστόσο, ήμουν αποφασισμένη να κάνω ό,τι χρειάζεται», εξομολογήθηκε η ίδια.

Σε διάστημα 27 μηνών, η Fitzgerald έχασε 50 κιλά και τώρα ζυγίζει 67 κιλά. Η υγεία της είναι καλύτερη από ποτέ. «Τα κατάφερα! Προσευχόμουν για καλά νέα από τον καρδιολόγο μου και τα πήρα. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που δεν μπορούσα σχεδόν να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ», είπε. Τώρα, δεν χρειάζεται πλέον μεταμόσχευση καρδιάς και ακόμα κι αν χρειαστεί στο μέλλον, ξέρει πως το βάρος της δεν θα αποτελεί εμπόδιο.

Όταν η Fitzgerald έκλεισε τα 55 της χρόνια νωρίτερα φέτος, ο γιος της τη ρώτησε πως νιώθει. «Ήμουν περήφανη να του πω πως νιώθω καλύτερα στα 55 μου απ’ ό,τι στα 20 μου – και δεν είναι υπερβολή».

Η διατροφή που βοήθησε την Kerri να χάσει βάρος με φυσικό τρόπο

Η Fitzgerald άλλαξε τη διατροφή της δραστικά για να χάσει βάρος. Οι αλλαγές που έκανε ήταν οι εξής:

-Περιόρισε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος: Αν και λάτρευε το κρέας, το μείωσε σε μία φορά την εβδομάδα.
-Προσπάθησε να αποφεύγει τα ζυμαρικά και το παγωτό
-Βασικά στοιχεία της διατροφής της: κοτόπουλο, γαλοπούλα, φρούτα, λαχανικά, σαλάτες (χωρίς κρουτόν), γάλα αμυγδάλου, βραστά αυγά, τυρί κότατζ και τόνος.
-Συνειδητή διατροφή: Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις μερίδες. Ένα φλιτζάνι τυρί κότατζ ή 5 κράκερ αντί για μισό πακέτο, έκαναν τη διαφορά.

Ένα δείγμα της καθημερινής διατροφής της

-Πρωινό: Μήλο, βραστά αυγά ή ομελέτα, ελληνικό γιαούρτι ή βρώμη.
-Μεσημεριανό: Φέτες αγγουριού, σέλινο, 3 μίνι πιπεριές και μισό φλιτζάνι τυρί κότατζ.
-Δείπνο: Στήθος κοτόπουλου στον αέρα, μπρόκολο στον ατμό ή λαχανάκια Βρυξελλών και σαλάτα μαρούλι με ελαφριά σος βινεγκρέτ βατόμουρου.

Από την αποστροφή στην άσκηση και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Η Fitzgerald παραδέχεται ότι αρχικά μισούσε την άσκηση. Ξεκίνησε με μισό χιλιόμετρο 4 φορές την ημέρα στο διάδρομο. Σήμερα, περπατά 5 χιλιόμετρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, με μια ημέρα ξεκούρασης την Κυριακή.

Η ποικιλία στις ασκήσεις έκανε τη διαφορά: Εκτός από το περπάτημα, ενσωματώνει ασκήσεις με λάστιχα αντίστασης, kettlebell, βαράκια χειρός και βίντεο της Leslie Sansone για επιπλέον πρόκληση.

Υποστήριξη και κίνητρο παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους

Η Kerri Fitzgerald γνωρίζει καλά τη σημασία της υποστήριξης και του κινήτρου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απώλειας βάρους. Ο σύζυγός της στάθηκε δίπλα της σε κάθε βήμα, ειδικά σε στιγμές απογοήτευσης, όπως όταν οι καρδιολογικές εξετάσεις της έδειξαν βελτίωση μόνο 5%.

«Ήμουν πολύ απογοητευμένη, αλλά ο άνδρας μου μου υπενθύμισε ότι αντί για βελτίωση 5%, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα. Με βοηθάει να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων», είπε η Fitzgerald.

Η ίδια ανέφερε ότι πολλές φορές σκέφτηκε ότι το ταξίδι της απώλειας βάρους θα την “σκότωνε”, όμως η αποφασιστικότητα της την κράτησε σε εγρήγορση. «Ήθελα να αποδείξω στον γιατρό μου ότι ήταν εφικτό. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος γεμάτος προσπάθεια, δάκρυα και απογοητεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή της στην online ομάδα “Start TODAY” στάθηκε καθοριστική. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις τι έχουν καταφέρει άλλοι άνθρωποι. Με κάνει να συνειδητοποιώ πως δεν είμαι μόνη σε αυτή τη μάχη. Είμαστε πολλοί που παλεύουμε την παχυσαρκία και είμαστε όλοι μαζί σε αυτό» δηλώνει.

Επιτυχίες πέρα από την απώλεια βάρους

Η Fitzgerald σημειώνει επιτυχίες και σε άλλους τομείς πέρα από την απώλεια βάρους. «Οι νίκες πέρα από την ζυγαριά είναι αμέτρητες, αρκεί να τις καταλαβαίνουμε».

Κάποιες από τις δικές της επιτυχίες περιλαμβάνουν:

-Μείωση του μεγέθους στα ρούχα της από 3XL-4XL σε medium και large.
-Μείωση του μεγέθους των παντελονιών της, ανάλογα με τη μάρκα.
-Αναγκαστική αλλαγή μεγέθους σε όλα της τα δαχτυλίδια: «Έπρεπε να σταματήσω να φοράω τη βέρα μου από φόβο να μην την χάσω».
-Ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη και η δυνατότητα να μαγειρεύει, να πλένει τα πιάτα και να καθαρίζει το σπίτι χωρίς να χρειάζεται να κάθεται συνέχεια.
-Η δυνατότητα να κουρεύει το γρασίδι στον κήπο της σπρώχνοντας το μηχάνημα: «Αυτό ήταν κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω παλιά».
-Μείωση της χοληστερόλης της από 219 σε 155 μέσα σε ένα χρόνο.
-Διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής για την υψηλή πίεση και τη χοληστερόλη.
-Βελτίωση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης μέσω της διατροφής της.
-Εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις αίματος για πρώτη φορά στη ζωή της.
-Η δυνατότητα να ανεβαίνει τις σκάλες χωρίς να λαχανιάζει.
-Η δυνατότητα να ακολουθεί τον άντρα της και τα εγγόνια της στις δραστηριότητές τους.

Η Kerri υπενθυμίζει στους ανθρώπους να είναι υπομονετικοί. «Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Δεν πήραμε βάρος μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response