Ταπεινό, οικονομικό και πεντανόστιμο ψάρι, η γόπα γίνεται εξαιρετική στο τηγάνι, αλλά και στον φούρνο. Συνοδεύστε τες με βλίτα βραστά ή πατατοσαλάτα με ντοματίνια.
30′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
- Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
ΤΑΠΕΙΝΟ ΛΕΕΙ… ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΡΕ ΒΟΔΙΑ. ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΒΟΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΑ