Γ#φτοι ξηλώνουν ακόμα και φορτιστές αυτοκινήτων

Κοινοποίηση:
ΕΛΑΣ

Οι κλοπές χαλκού -κυρίως από Ρομά- αποτελούν ένα διαρκές και σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα, επηρεάζοντας κρίσιμες υποδομές όπως οι σιδηροδρομικές γραμμές, τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και οι οικιακές εγκαταστάσεις.

Ο χαλκός είναι ένα υλικό με μεγάλη ζήτηση στη μαύρη αγορά λόγω της υψηλής τιμής του, γεγονός που τον καθιστά στόχο κλοπών. Οι κλέφτες, συχνά οργανωμένες ομάδες, αφαιρούν μεγάλες ποσότητες καλωδίων χαλκού από σιδηροδρομικά δίκτυα, πολυκατοικίες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά παραδείγματα κλοπών χαλκού είναι οι επανειλημμένες επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ. Οι κλοπές αυτές όχι μόνο προκαλούν σημαντική οικονομική ζημιά, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τη δημόσια ασφάλεια, αφού η αφαίρεση των καλωδίων ηλεκτροδότησης μπορεί να προκαλέσει διακοπές στα δρομολόγια, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Τελευταία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ομάδες Ρομά, να καταστρέφουν και φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκαλόντας μεγάλες ζημιές…

Τα βασικά σημεία της εγκατάστασης ενός φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου περιλαμβάνουν:

Φορτιστής: Το κύριο εξάρτημα που μετατρέπει το ρεύμα από το δίκτυο για να τροφοδοτήσει την μπαταρία του οχήματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φορτιστών με διαφορετικές ταχύτητες φόρτισης (π.χ., ταχυφορτιστές και φορτιστές επιπέδου 2).
Καλωδίωση: Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της εγκατάστασης είναι η καλωδίωση. Η χρήση καλής ποιότητας χαλκού είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική και ασφαλή μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος. Η καλωδίωση πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές και να είναι ανθεκτική στη φθορά, προκειμένου να αποφευχθούν υπερθερμάνσεις ή προβλήματα στην παροχή ενέργειας.
Πίνακας ελέγχου: Ο πίνακας που επιτρέπει τον έλεγχο και την ασφάλεια της φόρτισης, περιλαμβάνοντας διακόπτες προστασίας από υπερφορτώσεις ή βραχυκυκλώματα.
Αυτόματοι διακόπτες ασφαλείας (RCD): Απαραίτητοι για την πρόληψη ηλεκτροπληξιών και τη διασφάλιση της ασφάλειας κατά τη φόρτιση.
Γειώσεις: Εξασφαλίζουν ότι το σύστημα είναι ασφαλές από τυχόν ηλεκτρικές διαρροές.
Κλοπές χαλκού
Ένα σοβαρό πρόβλημα που συνδέεται με την εγκατάσταση οικιακών φορτιστών είναι η κλοπή του χαλκού, που χρησιμοποιείται στην καλωδίωση λόγω της υψηλής αξίας του. Ο χαλκός είναι υλικό υψηλής ποιότητας και οι κλέφτες, συχνά μέλη ομάδων όπως οι Ρομά, στοχεύουν τις καλωδιώσεις των σπιτιών και των πολυκατοικιών για να τις πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Ένα περιστατικό που αναφέρθηκε πρόσφατα είναι η κλοπή καλωδίων χαλκού από έναν κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης σε πολυκατοικία στην Αθήνα, όπου είχε τοποθετηθεί φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι κλέφτες αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της καλωδίωσης, προκαλώντας σοβαρή βλάβη στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου και αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν υψηλό κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών.

Για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, συνιστάται η τοποθέτηση των φορτιστών σε ασφαλείς και προστατευμένους χώρους, καθώς και η χρήση αντικλεπτικών μέτρων, όπως κάμερες ασφαλείας και ενισχυμένες καλωδιώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατι να μην τα ξηλωσουν , αφου το παραλυτο κρατος τους χαιδευει και τους εχει αποθρασυνει!! Θα επρεπε προ πολλου να εχει τσακισει αυτες τις παραβατικες ομαδες των γυφτων , που το μυαλο τους ειναι στην κλεψια και στην παρανομια!! Περιμενουν λεει να ενταχθουν στην κοινωνια , ποιοι θα ενταχθουν ρε ξεμωραμενοι πολιτικαντηδες;;;; Τοσα χρονια δεν ενταχθηκαν , τωρα θα ενταχθουν;;;;

Leave a Response