Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να γυρίζεις κουρασμένος στο σπίτι ύστερα από μια κουραστική μέρα με μόνη σου επιθυμία να πιεις ένα ποτήρι καλό κρασί και ο φελλός να σπάει ή να γίνεται χίλια κομμάτια μέσα στο μπουκάλι. Αντίθετα με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, δεν είναι ο φελλός ελαττωματικός, αλλά λαθεμένος ο τρόπος που αποθηκεύουμε το κρασί μας.
“Τα μπουκάλια του κρασιού θα πρέπει να αποθηκεύονται οριζόντια, ώστε το κρασί να έρχεται σε επαφή με τον φελλό και έτσι ο τελευταίος να μην “στεγνώνει”, υποστηρίζει η κριτικός κρασιού και συγγραφέας, Joanna Simon. “Οι φελλοί μπορούν να γίνουν εύθρυπτοι με τα χρόνια”, προσθέτει, τονίζοντας πως τα ανοιχτήρια είναι συνήθως πολύ αιχμηρά με αποτέλεσμα να σπάνε τους φελλούς.
Το’ ξερες;
olivemagazine.gr