ΔΕΙΤΕ ποιος ανέλαβε επικεφαλής και τι παιχνίδι παίζουν Τούρκοι και Ρώσοι!

Κοινοποίηση:
tt

Ο πενηντατετράχρονος Τούρκος Χασάν Ντεμιρχάν, ο οποίος διαθέτει πολυετή σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα, ορίστηκε ώς ο νέος αντιπρόεδρος Τραπεζικών Εργασιών της διακρατικής Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (“Παρευξείνιας”) για την περίοδο έως το 2022, μετά από πρόταση της τουρκικής κυβέρνησης. Ο κ.Ντεμιρχάν αντικαθιστά τον Ιγκόρ Λεσούκοφ, ο οποίος κατείχε τη θέση από τον Νοέμβριο του 2014. Ο κ. Ντεμιρχάν γεννήθηκε το 1964 και κατάγεται από την Τουρκία. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χατζέ Τεπέ της Άγκυρας και κάτοχος πτυχίου MBA στη Διοίκηση Τραπεζών από το Πανεπιστήμιο του Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Χασάν Ντεμιρχάν ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα το 1987 ως Εσωτερικός Ελεγκτής στην Etibank στην Άγκυρα της Τουρκίας. Το 1997 έγινε Γενικός Διευθυντής στην Εταιρεία Επενδύσεων και Αξιών «Κάλκινμα» στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Ντεμιρχάν εντάχθηκε στην Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης (ISDB) στην Τζέντα το 1999 ως ανώτερος εσωτερικός ελεγκτής και συνέχισε την καριέρα του στο Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων για να γίνει Διευθυντής του Τμήματος το 2009, επιβλέποντας ένα ευρύ πλαίσιο χρηματοοικονομικών θεμάτων, όπως κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της ISDB, επενδύσεων και σχέσεων με ανταποκρίτριες τράπεζες.

Το 2016, αναλαμβάνοντας την θέση του Διευθυντή Οικονομικών Πολιτικών και Αναλυτικού Σχεδιασμού, ήταν υπεύθυνος για τον στρατηγικό οικονομικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη χρηματοοικονομικών πολιτικών της Τράπεζας. Ο κ. Ντεμιρχάν ήταν μέλος των Επιτροπών Περιουσιακών Στοιχείων και Υποχρεώσεων, Επενδύσεων και Διαχείρισης Κινδύνων της Ισλαμικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και την εκπροσωπούσε στο Εποπτικό Συμβούλιο της Bosna Bank International στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιήθηκε χτες και στην προεδρία της Τράπεζας, η οποία πέρασε για την επόμενη τετραετία στον Ρώσο οικονομολόγο Ντμίτρι Πάνκιν (Dmitry Pankin), ο οποίος διαδέχτηκε στο “τιμόνι” τον Τούρκο Ισάν Ουγούρ Ντελικανλί (Ihsan Ugur Delikanli).

Η Ρωσία, μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία, κατέχουν τα υψηλότερα μερίδια στην Παρευξείνια Τράπεζα, στην οποία μετέχουν 11 χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία Ουκρανία και Ρουμανία. Υπενθυμίζεται ότι το 2014-2018, οι χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα έφτασαν στα 524,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα 15 έτη (από ιδρύσεώς της εν έτει 1999 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 δεν είχαν ξεπεράσει τα 252,3 εκατ. ευρώ)._

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: