ΔΕΙΤΕ τι λέει η διεφθαρμένη κοκότα του ΔΝΤ, Λαγκάρντ, για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Κοινοποίηση:
λαγκαρντ

Eπαίνους για την ελληνική οικονομία, την επάνοδο της μετά την κρίση, καθώς και την ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει, αλλά και για τον ελληνικό λαό επιδαψίλευσε η πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν της η Τράπεζα της Ελλάδος στην Αθήνα, φθάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως « παράδειγμα» το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για όλους μας καθώς αντιμετωπίζουμε έναν πιο ασταθή κόσμο και τις πολλές προκλήσεις που φέρνει.

«Είναι ένα παράδειγμα ανθεκτικότητας απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Και είναι ένα παράδειγμα της σημασίας του να είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου – της κοινής μας ευρωπαϊκής μοίρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε στην ομιλία της, χάρη στη σκληρή δουλειά που έχει γίνει για να γίνει η οικονομία πιο ευέλικτη, η Ελλάδα έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή από την πανδημία.

Αναγνώρισε ότι, η κρίση που ξέσπασε το 2009 -και το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συνεπαγόταν- είχε εξαιρετικά βαρύ τίμημα.

«Από το 2008 έως το 2016, το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώθηκε περισσότερο από το ένα τέταρτο. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες στο αποκορύφωμά του. Και τη στιγμή που η οικονομία ανακάμπτει και οι μεταρρυθμίσεις καρποφορούσαν, η καταστροφή χτύπησε ξανά. Η πανδημία ακινητοποίησε τα ταξίδια και τον τουρισμό και η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά επιπλέον 9% το 2020.

Σε όλη αυτή την περίοδο, η Ελλάδα βρέθηκε επίσης στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Η κλιματική κρίση ήταν πάντα παρούσα, όπως αποδείχθηκε τραγικά αυτό το καλοκαίρι. Και η Ελλάδα έχει επίσης υποστεί το κύριο βάρος των διαφόρων μεταναστευτικών κρίσεων που έπληξαν την Ευρώπη.

Ωστόσο, παρά αυτή τη διαδοχή οπισθοδρομήσεων, η ανθεκτικότητα της χώρας ήταν αξιοσημείωτη» προσέθεσε η ίδια.

Ωστόσο, όπως είπε, πλέον το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι 10% πάνω από το προ-πανδημικό επίπεδο – μια πολύ ισχυρότερη επίδοση από τη ζώνη του ευρώ συνολικά. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε επίσης απότομα και ήταν 10,9% τον Αύγουστο, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2009.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε ότι « με μια ισχυρότερη οικονομία, η χώρα μπόρεσε να εργαστεί περαιτέρω μέσω της πρόκλησης του χρέους της, με αποτέλεσμα ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες από το ανώτατο όριο του 206% το 2020, μια από τις ταχύτερες μειώσεις στον κόσμο. Δύο οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν πρόσφατα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σε κατάσταση επενδυτικής βαθμίδας.

Αλλά, δεν είναι μόνο η οικονομία που είναι ανθεκτική – είναι και ο ελληνικός λαός. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει διαφορετικό δρόμο. Ωστόσο, παρέμειναν αφοσιωμένοι στο να βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές..».

Υπενθυμίζουμε άρθρο από 22/05/13 

Bαθιά μπλεγμένη στο σκάνδαλο Ταπί η Κριστίν Λαγκάρντ

«Μοιάζω με κάποια που θα έκανε ποτέ παρέα με τον Ταπί;». Σνομπ, αφ’ υψηλού, με την ασφάλεια που της παρέχει η ακριβή καρέκλα της διευθύντριας του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ αποποιείται οποιασδήποτε εμπλοκής της στο σκάνδαλο διαφθοράς «Ταπί». Βρίσκεται, ωστόσο, στο Παρίσι, προκειμένου να απαντήσει στους δικαστές για την φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο μεγιστάνας Μπερνάρ Ταπί επωφελήθηκε περίπου 200 εκατ. ευρώ από την εξωδικαστική συμφωνία του 2008, που εμπλέκει τη σημερινή γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία ήταν τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η 57χρονη Γαλλίδα πολιτικός που διαδέχθηκε τον Ντομινίκ Στρος-Καν το 2011 και φέρεται ως η επικρατέστερη υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε παράτυπο όταν αποφάσισε να τερματίσει τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο κράτος και τον Μπερνάρ Ταπί, συμφωνώντας να γίνει ο επίμαχος διακανονισμός.
Η έρευνα έχει ξεκινήσει για να διαπιστωθεί εάν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ευνόησαν τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί με στόχο να λάβει υψηλή αποζημίωση από αντιδικία του με την κρατική τράπεζα (Credit Lyonnais).
Ο Ταπί ήταν υποστηρικτής του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η Λαγκάρντ έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών.

Ως υπουργός Οικονομικών του Σαρκοζί, το 2008 η Λαγκάρντ είχε προκρίνει τη λύση της διαιτησίας προκειμένου να διευθετηθεί η παλιά αντιδικία ανάμεσα στον Μπερνάρ Ταπί και στην τράπεζα Credit Lyonnais. Χάρη σε ένα δάνειο της Credit Lyonnais, το 1990 ο Ταπί είχε αγοράσει το 80% της Adidas.
Ωστόσο το 1992 αναλαμβάνοντας υπουργός αρμόδιος για Θέματα Πόλης πιέστηκε από τον τότε Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν και τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας Πιερ Μπερεγκοβουά να πωλήσει τις μετοχές του στην εταιρεία.
Ανέθεσε την πώληση στην Credit Lyonnais, κατόπιν όμως υποστήριξε πως η τράπεζα τον εξαπάτησε. Το Εφετείο τον δικαίωσε το 2005, αλλά ένα χρόνο αργότερα το Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση. Ακολούθησε, το 2007, η εκλογή του Νικολά Σαρκοζί.

Ενα χρόνο αργότερα, η Λαγκάρντ ενέκρινε διακανονισμό 285 εκατ. ευρώ υπέρ του επιχειρηματία. Το ποσό έφτασε με τους τόκους τα 400 εκατ. ευρώ.
Από το καλοκαίρι του 2011 η επικεφαλής του ΔΝΤ διερευνάται με την υποψία της «συνενοχής στην κατάχρηση δημόσιου χρήματος». Και στις 21 Μαρτίου ερευνήθηκε τ διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι.

Ο μεγιστάνας Μπερνάρ Ταπί διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησης Μιτεράν, αλλά έγινε ευρέως γνωστός όταν φυλακίστηκε για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες, όντας πρόεδρος της Μαρσέιγ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΜΩΡΗ ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΙΑ ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΑΓΑΜΗΤΗ ΣΚΑΤΟΓΡΙΑ. ΣΥΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΛΩΤΡΥΠΙΔΕΣ ΣΑΣ ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΙΣΤΑΡΕΣ ΣΑΣ 500.000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !!!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ.

  2. Ποια κοινή ευρωπαϊκή μοίρα μωρή καριόλα; Την Ελλάδα θα την δοξάσει ο Κύριος, εσείς θα φάτε τη σκόνη μας.

    1. η Ελλας ειναι συνυφασμενη με την Ευρωπη, εσυ μεινε βαλκανιος, χα χα χα μίζερε

  3. Μυριστηκε μαλλον ψωφιμι και γι αλλα δανεικα τοκογλυφικα! Ποια ελληνικη οικονομια με πρωτογενη παραγωγη στο ναδιρ, με ισοζυγιο εισαγωγων εξαγωγων αρνητικωτατο? Κομμενο το γλειψιμο και τα “καλα λογια” κυρατσα!
    κ.Στουρναρα τι λετε?

Comments are closed.