ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ! ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΛΑΓΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΚΟΥΣ

Κοινοποίηση:
Clipboard01-2

 Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 25 Αυγούστου στις 20:30 στη θέση Άγιος του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το βράδυ της Παρασκευής 25  Αυγούστου για φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή του Άγίου.

 

Ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο evima.gr, μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, δήλωσε πως, «η φωτιά στον Άγιο είναι πολύ μεγάλη και καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να την περιορίσουμε. Αυτή την ώρα η φωτιά καίει δάσος και δεν απειλούνται κατοικίες. Ωστόσο στο σημείο υπάρχει πευκόδης βλάστηση και αν η φωτιά ξεφύγει θα καταλήξει στη θάλασσα».

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα συνδράμουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Λάγιο Λακωνίας και Ελληνικό Αργολίδας.

Στο Λάγιο Λακωνίας, η φωτιά ξέσπασε στις 14.00 σε δασική έκταση και στο σημείο επιχείρησαν 19 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη.
Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Ελληνικό Αργολίδας, η φωτιά ξέσπασε στις 17.11 και τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη.

Η κυβέρνηση της καμένης γης ψάχνει σωσίβιο σε παραμύθια χωρίς δράκους

Το φετινό καλοκαίρι η κυβέρνηση έπαιξε όλα της τα «χαρτιά» όσον αφορά την πολιτική προστασία. Στην αρχή του Ιουλίου ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε πως η χώρα είναι πιο έτοιμη από ποτέ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα συντελεστεί μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχει η χώρα στη διάθεσή της.

Όταν οι πρώτες πυρκαγιές έκαναν την εμφάνισή τους καίγοντας όλη τη Ρόδο, την Κόρινθο και τη δυτική Αττική, το Μαξίμου αποφάσισε να παίξει το «χαρτί» της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας την ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. Αυτήν τη φορά, όμως, και με δεδομένο πως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός απέτυχε, το Μαξίμου έριξε το επικοινωνιακό βάρος στο κυνήγι των εμπρηστών.

Για να δικαιολογηθεί το αφήγημα της ασύμμετρης απειλής, γρήγορα στα περισσότερα φιλοκυβερνητικά μέσα έγιναν πρώτο θέμα οι προσαγωγές υπόπτων. Και αυτό όμως κατέληξε σε ένα πρωτοφανές φιάσκο, καθώς λίγη ώρα αργότερα οι περισσότεροι εξ αυτών έμειναν ελεύθεροι, καθώς οι κατηγορίες ήταν κάτι παραπάνω από σαθρές, εξευτελίζοντας έτσι και το τελευταίο κυβερνητικό κυβερνητικό αφήγημα.

Η πραγματικότητα την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι πως απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να επικαλεστεί το πιο χυδαία ψέματα ώστε να δικαιολογηθεί και μια αντιπολίτευση που είναι αδύναμη να ελέγξει την εξουσία. Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός δημιουργεί μια πραγματικότητα που γεννά την οργή, το μίσος και την απουσία της ελπίδας για τη δημιουργία μιας σοβαρής χώρας, η οποία σέβεται τους πολίτες και τους κόπους τους.
Ανοχύρωτη
Αν η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς κανονικότητας, κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν θα τολμούσε να πει πως η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη απέναντι σε εγχώριους και υποκινούμενους από τρίτες χώρες εμπρηστές.

Κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν θα τολμούσε να εμφανίζεται σε δημόσια θέα χωρίς πρώτα να ζητήσει μια συγγνώμη για τις εικόνες καταστροφής και, φυσικά, κανένας πρωθυπουργός δεν θα διανοείτο να παραμένει εξαφανισμένος, ώστε να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Πολύ περισσότερο, όμως, δεν θα άφηνε να εννοηθεί πως ο Έβρος, που είναι «αστακός» από τις πιο επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού, είναι τόσο ανοχύρωτος απέναντι στις πυρκαγιές…

Η Ελλάδα όμως του 2023 δεν είναι χώρα ευρωπαϊκής κανονικότητας, αλλά μια χώρα στο έλεος της fake αριστείας και της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Αν με ακούγατε παλιόγιδα θα είχαν γίνει τα ξερονήσια παράδεισος.

  2. Συλλάβετε τον γκαβοκούλη που έκαψε τη χώρα, ένας ίλαρχος τεθωρακισμένων με αρχίδια χρειάζεται.

  3. Γελάει σαν ηλίθιο που δεν καταλαβαίνει τίποτα,αλλά στην πραγματικότητα χαίρεται γιατί στα καμένα θα βάλει ανεμογεννήτριες,αυτές τις γερμανικές της Μίζενς που έχουν καλή απόδοση στη μίζα

  4. ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ?

  5. ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΙΟΣ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ .ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΕΙΣ . ΛΟΥΣΤΗΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ

  6. Ρε φίλε γελάει το σιχαμα..ειναι να γίνεσαι τρελός μ αυτό το τυπο..τι ψηφίσατε ρε νούμερα πάλι??τον βλέπω κ σιχαίνομαι πραγματικά αηδιάζω…χχχχ φτουυυυ!!

  7. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ,🖕

  8. …..κοιτάξτε πως κοιτάει ο μπ@στ@ρδος ο δρακουλας!!!….

  9. Άντε και του χρόνου σούργελα στην Πίνδο και στον Όλυμπο για οξυγόνο.

Comments are closed.