ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ Μουσουλμάνοι Πεζοναύτες στον Βόλο – Τι απαντά το ΓΕΣ για τους Μουσουλμάνους που ορκίστηκαν στο Κοράνι

Κοινοποίηση:
1

Θέμα εκ του μη όντος όπως αποδείχτηκε από το ρεπορτάζ, δημιουργήθηκε, κυρίως μεταξύ παλαιών Πεζοναυτών, από τη δημοσίευση της ειδήσεως ότι «ορκίστηκαν στο Κοράνι 45 Μουσουλμάνοι Πεζοναύτες στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο».

Πως έχει τώρα το θέμα, συμφώνως με το ΓΕΣ προς το οποίο και θέσαμε.
Καταρχήν μιλάμε για Έλληνες πολίτες, Μουσουλμάνους το θρήσκευμα, επομένως και τυπικώς δεν υφίσταται κανένας περιορισμός για να υπηρετήσει ο καθείς όπου κληθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών «Μοράβας», που σχεδόν στο σύνολό της εδρεύει στο Βόλο, εκτός της Μοίρας Πυροβολικού της που εδρεύει στη Λάρισα, με το νέο σύστημα κατατάξεως, λειτουργεί και ως ΣΥΠΟ (Σημείο Υποδοχής Οπλιτών) και ως ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων). Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, και μεταξύ των περίπου 270 νεοσυλλέκτων της 2018ΣΤ’ΕΣΣΟ, βρίσκονται και 45 Έλληνες Μουσουλμάνοι και 2 Άθεοι (κατά δήλωσή τους).

Μετά το πέρας της κατατάξεως στα ΣΥΠΟ και το πέρας της αρχικής εκπαιδεύσεως των 15 ημερών (2 εβδομάδων), που είναι κοινή για όλες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι νέοι στρατιώτες ορκίζονται και λαμβάνουν τις μεταθέσεις τους για τις μονάδες που θα υπηρετήσουν το υπόλοιπο διάστημα της θητείας και εκεί που θα λάβουν και την επί μέρους «εξειδικευμένη» εκπαίδευσή τους.

Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση των Ελλήνων Μουσουλμάνων νεοσυλλέκτων. Από αυτούς ήδη οι 39 έχουν φύγει από την 32 ΤΑΞΠΝ και έχουν μετατεθεί σε άλλες μονάδες του ΣΞ και δεν ανήκουν πλέον στους Πεζοναύτες, λαμβάνοντας υπόψη τους και τις φρουρές προτιμήσεώς τους που οι ίδιοι δηλώνουν. Από τους υπόλοιπους δύο δήλωσαν για να καταταγούν στις λεγόμενες «Βόρειες Μοίρες», δηλ.σε Μοίρες Καταδρομών, αίτημά τους που ακόμα εξετάζεται και δεν έχει γίνει αποδεκτό, ένας έχει ζητήσει να πάει για αλεξίπτωτα και μόνο δύο τελικά μένουν για να υπηρετήσουν στους Πεζοναύτες σε υπηρεσίες όπως τα ΚΑΑΥ (=Κέντρο Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας, εν πολέμω ή το θέρετρο των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών εν ειρήνη). Άλλωστε και η φωτογραφίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο παρουσιάζουν τους νεοορκισθέντες στο Κοράνι με μπλε μπερέ και όχι με τον πράσινο των Πεζοναυτών.

Σε τελική ανάλυση. Υπάρχουν πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει και να επιλύσει ο Στρατός Ξηράς, από το θέμα της ορκωμοσίας 45 Ελλήνων Μουσουλμάνων, που ως γνωστόν είναι τριών προελεύσεων) από τους Πεζοναύτες. Γιατί έτσι τους «τσουβαλιάζουμε» όλους στο μύλο της Άγκυρας.

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Κάποτε φοραγαν μπλε. Εδώ και χρόνια φοράνε πράσινο.

  2. ούτε καν το makeleio.gr, δεν θα άφηνε τον καλό του κώλο, (έστω με αυτά που βγάζει) από την εφημερίδα, για να πάει αύριο το πρωί, έξω από την βουλή και να γίνει της Π/νας.

    εάν δεν είμαστε ικανοί να αντισταθούμε (με εξεγέρσεις<-υποχρεωτικά) και παρά μόνο, βγάζουμε θέματα, για να γίνεται ντόρος, άι σιχτίρ λένε.. βραδιάτικα.

    εκτός αυτούς, να πω (επειδή είμαι από Ανατολική Θράκη), μέσα σε αυτές τις Π/νες <-Islam και βλέπω καθημερινά τον φανατισμό τους, να ξέρετε πως, στο τέλος και πάλι τον δικό μας πισινό θα τρυπήσουν και όχι των Τουρκαλάδων.

    η ψυχή τους (Πομάκοι-Τούρκοι), είναι δοσμένη στην Τουρκία.. έτσι, για να καταλάβει και ο Στεφανάκος της Αθήνας σας πως, δεν ξέρει τα πάντα, από Ανατολικής Θράκης Δημοσιογραφία, ούτε το επιτελείο του, και φυσικά, κοιμούνται όρθιοι (για το θέμα), οι περισσότεροι εκεί στην Αθήνα.

    δεν ήθελα να είμαι βρομόστομος, ούτε για την Εφημερίδα, ούτε για την Αθήνα, ούτε για τους Έλληνες (της Νοτίου Ελλάδος) αλλά, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

    εγώ, πήρα Γ5 στον στρατό (και ξέρω καλήτερα), από αυτά τα βόδια εκεί μέσα, τι πρέπει να κάνεις με αυτούς.
    ένα βαγόνι γεμάτο και στα τσακίδια.

    ποιο Γ.Ε.Σ. λοιπόν και ποιοι πολιτικοί της Χαλιμάς.

    μην ανεβάζεις βρε Στέφανε, θέματα τα οποία, φως φανάρι, πως είναι.. κουβέντα να γίνεται.
    ΑΛΛΙΏΣ.. ΠΑΛΙΆ ΞΙΝΆ ΣΤΑΦΎΛΙΑ.
    ΒΑΡΕΘΉΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΆΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΎΜΕ, ΠΑΡΑΒΙΆΣΕΙΣ ΕΝΑΈΡΙΟΥ ΧΏΡΟΥ, ΌΤΑΝ ΑΥΤΌ, ΈΧΕΙ ΓΊΝΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΦΟΡΈΣ, ΠΡΙΝ ΑΚΌΜΑ 40 ΧΡΌΝΙΑ.

    ΚΑΙ ΕΣΕΊΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ.. ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΎΕΤΕ ΡΕ ;.. ΑΛΛΑ ΒΈΒΑΙΑ, ΑΥΤΆ ΠΟΥΛΆΝΕ.. ΞΈΧΑΣΑ.

  3. Και εγώ είμαι πατριώτης αλλά το να είσαι Έλληνας δεν παίζει ρόλο τι θρήσκευμα έχεις για μένα τουλάχιστον δλδ άμα ειμουν δωδεκάθεηστισ δεν θα πολεμούσα για την πατρίδα μου;
    Άμα είναι Έλληνας και αγαπάω την πατρίδα μου δεν πάω να είμαι και βουδιστισ

  4. Δηλαδη οτι μαθαινουμε εμεις εκει για τον εχθρο,πολυ ευκολα τα γνωριζει απο αυτους ο απεναντι.Εγω απλα θα τους χαριζα την θητεια τους και τελος.Παρτε δρομο τωρα εχετε κανει μπορντελο ολη την χωρα.

  5. Μαλλον ο κυριος Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης δεν εχει ιδεα απο στρατο και Ειδικες Δυναμεις.
    ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΡΕ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΡΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ.

  6. ΒΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ? ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΡΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ? ΕΛΕΟΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

  7. Αυτό είναι το σωστό,ο καθένας να ορκίζεται εκεί που πιστεύει,για να έχει και ο όρκος του αξία!

    1. Αξία για ποιόν, που & σε τι, κύριε Καρανίκα ;;

  8. AYTOI οι μουσουλμάνοι σε περίπτωση πόλεμου με την τουρκια , με ποιανού το μέρος θα είναι ?

    1. Σπυρακο το Ερώτηση είναι αυτή?Εννοείται με τους Τούρκους θα είναι.Ο εχθρος είναι ήδη στην Ελλάδα

      1. Και να συμπληρώσω : φοράει Ελληνική στολή και Εθνόσημο …

    2. Ρε φιλε τι μουσουλμάνοι Ελληνες και παραμυθια,οι μουσλοιμ στην Πατριδα μας είναι ολοι τους τουρκοι,φυσικο είναι να πολεμησουν εναντιον μας,οπως και τα αλβαναρια και λοιπα παρασιτα που εχουν βαλει μεσα στον δικο μας στρατο.

Comments are closed.