ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ… “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ” – ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ – Το απίστευτο σενάριο που επεξεργάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριβή στις εκλογές

Κοινοποίηση:
tsipras-10

Το τελευταίο διάστημα στις βραδινές συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου στη σκιά της επικείμενης εκλογικής συντριβής, ένας στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα έριξε στο τραπέζι το σενάριο της… αγρανάπαυσης.

 

Πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση βαριάς ήττας να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για το αποτέλεσμα και να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, πρότεινε η σημερινή ηγετική ομάδα να στηρίξει ένα νέο πρόσωπο για την ηγεσία, προερχόμενο από τη γενιά των σαραντάρηδων.

Το σενάριο αυτό προβλέπει την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος μετά από ένα χρονικό διάστημα ενός χρόνου.

Βέβαια ένα τέτοιο κόλπο εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Σε περίπτωση κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείψει την ηγεσία, τότε η δυναμική των εξελίξεων μπορεί να εκπαραθυρώσει και τους λεγόμενους εγγυητές που είναι η σημερινή ηγετική ομάδα.

Άλλωστε στην πολιτική τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης δεν έχουν καμία ισχύ.

Στον στενό κύκλο συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα εξετάζουν και ένα ακόμα σενάριο το οποίο είναι ακραίο γιατί προϋποθέτει να κερδίσει το περιβόητο Νόμπελ Ειρήνης.

Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να υπάρξει διαφυγή του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό σε ένα διεθνή Οργανισμό από αυτούς που χρησιμοποιούν για να βολεύουν αυτούς που έχουν αναλάβει επικίνδυνα ρίσκα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν αποκλείεται Αμερικανοί και Γερμανοί να φροντίσουν να τον αποκαταστήσουν και να τον τοποθετήσουν σε μια θέση στους εκατοντάδες διεθνείς οργανισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: