Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς συγκεκριμένες τροφές και ουσίες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα.
Ωστόσο, αν και παρατηρούνται κατά καιρούς διαφοροποιήσεις, οι πάντες συμφωνούν ότι οι παρακάτω τροφές αποτελούν «βραδυφλεγείς βόμβες» για την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού μας συστήματος:
1. Οι τροφές φαστ φουντ: περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένου ζωικού λίπους, ενώ και ο τρόπος μαγειρέματος δεν είναι ο πλέον υγιεινός.
2. Αλλαντικά: πέραν από τις μεγάλες ποσότητες λίπους, περιέχουν, ακόμα και στις λάιτ εκδοχές τους, πολύ αλάτι.
3. Τηγανητά: αυξάνουν την «κακή» χοληστερόλη, και μειώνουν την «κακή», λόγω των τρανς λιπών.
4. Γλυκά-μπισκότα-ζαχαρωτά: η ζάχαρη, επίσης, επιδρά εξαιρετικά αρνητικά στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.
5. Τα δημητριακά με ζάχαρη: ομοίως με τα γλυκά, ενώ αυξομειώνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα.
6. Μαργαρίνη: παρά το γεγονός ότι είναι πιο υγιεινή από το βούτυρο, η μαργαρίνη που είναι στερεή σε θερμοκρασία δωματίου, περιέχει τρανς λίπη.
7. Η πίτσα με πολλά κρεατικά: τυρί, αλλαντικά, αλάτι, ζύμη…, όλα ένα κι ένα για την καρδιά…
8. Αναψυκτικά διαίτης: παρά τις διαβεβαιώσεις περί μηδέν θερμίδων και μηδέν ζάχαρης, τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι αθώα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΑΣ! Αυτές είναι οι τροφές-«βόμβες» για την καρδιά
Comments are closed.
3. Τηγανητά: αυξάνουν την «κακή» χοληστερόλη, και μειώνουν την «κακή», λόγω των τρανς λιπών.
Αποφασίστε αυξάνουν ή μειώνουν την “κακή” χοληστερόλη.