ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ-ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ- ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ- ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ – ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ – ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ – ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΗΡΩΪΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΙΑ (LIVE)

Κοινοποίηση:
κερατεα-σπιτια1

Η απουσία δράσης από δημάρχους που νοιάζονται μόνο για την καρέκλα τους και τίποτα άλλο, έφεραν την ανεξέλεγκτη κατάσταση στη φωτιά της Κερατέας. Παράτησαν οικόπεδα, καύσιμη ύλη και καίγονται οι περιουσίες των πολιτών. Με τους ανέμους που επικρατούν δεν σβήνει αυτή η φωτιά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ως 8 μποφόρ ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν παραδοθεί στις φλόγες τουλάχιστον τρία σπίτια στον οικισμό της Πλάκας ενώ έχουν καεί και ποιμνιοστάσια. Κατά μήκος του βουνού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες με την ένταση των ανέμων επεκτείνονται.

«[…] καίγονται τρία σπίτια μόνιμης κατοικίας στην Πλάκα Κερατέας, επιτακτική ανάγκη για επιπλέον εναέρια μέσα» τόνισε ο Αθανάσιος Μακροδημήτρης, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, μιλώντας στο ΕΡΤNews. Έκανε ακόμα λόγο για τραγική εικόνα και φωτιά με πάρα πολλές εστίες. Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση της φωτιάς ο κ. Μακροδημήτρης είπε ότι το μέτωπο κινείται «προς Μαρκάτι, προς τη μεριά του Θωρικού Λαυρίου κι έπεσε κι από την πίσω μεριά[…]».

Νωρίτερα στάλθηκε νέο μήνυμα από το112 με το οποίο καλούνται όσοι είναι στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος Λαυρίου να απομακρυνθούν μέσω Καμάριζας Λαυρίου προς Λαύριο.

Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 78 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 26 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 78 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 26 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Διαβάστε επίσης:

ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ – ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΕΡΑΤΕΑ – ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ – ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 112 ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ – ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Κερατέα: Δραματική έκκληση από τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής – «Καίει 100 μέτρα από τη βάση των Patriot»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Σκεφτείτε αγόρια οτι πάμε σε πόλεμο γινοντε μάχες σκληρές σώμα με σώμα μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο και λέτε στοπ Δευτέρα πάλι έχουνε ρεπό τώρα χα χα χα αυτό έγινε

  2. Με την είσοδό μας στην Ευρώπη, πέραν της Ευρωπαϊκής κουλτούρας άρχισαν αμέσως κι οι πυρκαγιές. Τυχαίο; απλώς τώρα τις βάζουν με μεγαλύτερη συχνότητα, ένταση και έκταση. Θέλουν να μας τελειώσουν. Ανθρώπους και ζώα.

  3. Ρε εδώ καιγόμαστε και οι πολιτικοί ασχολούνται με τα gay pride και συλλαμβάνουν αντιφρονούντες! Δε μπορεί να τα ζούμε αυτά ρε !!

  4. 41%καλο καλοκαίρι κουφάλες, ανεμογεννήτριες κ άγιος ο θεως, δικαιοσύνη θέλατε χορταστε τώρα χαχαχαχα

  5. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗ ΟΛΟΥ Σ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞ ΑΜΕ ΒΟΗΘΑ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑ ΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΣΗΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΣ ΑΜΗΝ.

  6. Οι δήμαρχοι,οι αντιδήμαρχοι κ όλος ο συφερτος που κουβαλάνε είναι μόνο για ΤΑ ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ…αφήστε τους στις φωτιες κ τις πλημμύρες μην τους ενοχλείται…..είναι ανάρμοδιοι…….

  7. Ο Κικιλιας έβγαλε άλλα video με εμπρηστές ; Θα αρχίσει το τροπάριο γιά Κληματικη Αλλαγη….Στρατηγό Άνεμο…θά δώσει καί κανένα επίδομα για την προσφορά τών πυροσβεστων καί καθαρισε !

  8. να πατε κι εσεις οι τρελοχουνταιοι να βοηθησετε στη κατασβεση, αντι να σκουζετε σαν απατημενες αδελφες

    1. Θα τις σβήσει το άξιο επιτελείο μας μαζί με τα άξια στελέχη της παράταξής μας συνάδελφε

    2. Τράβα πρώτος εσύ να δώσεις το καλό παράδειγμα, σαν δημοκράτης που είσαι. Καραγκιόζη ε καραγκιόζη

    3. Δεν ξεκουμπίζεστε σιγά σιγά απ’την Ελλάδα που τα χετε διαλύσει όλα αλήτες;

  9. Πραγματικά ο Έλληνας είναι τόσο πρόβατο πού του αξίζει ότι βιώνει και έτσι δεν τον λυπομαστε.

  10. Τους δημάρχους τους ενδιαφέρει μόνο η σύνταξη. Σε 2τετραετίες έχουν εξασφαλίσει ”ένσημα” που αντιστοιχούν σε 32 χρόνια εργασίας .Και αυτά με την ψήφο του κάθε φουκαρά μεροκαματιάρη

Leave a Response