Στη Ράφα στρέφει ξανά το βλέμμα του το Ισραήλ,καθώς Αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε το «πράσινο φως» στον Νετανιάχου να προχωρήσει με την χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, σε αντάλλαγμα με μία περιορισμένη αντίδραση κατά της Τεχεράνης.
Πιο αναλυτικά, φαίνεται πως το Ισραήλ έχει πειστεί να μην προχωρήσει σε επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον του Ιράν, και έχει πάρει ως αντάλλαγμα από τον Λευκό οίκο το «ναι» γιατην επιχείρηση στην Ράφα, κάτι στο οποίο ο Πρόεδρος Μπαιντεν αντιδρούσε έως σήμερα.
Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο, διαψεύδονται αρχικά από τον Λευκό οίκο.
Με τα δεδομένα που φαίνεται πως υπάρχουν αυτή την στιγμή η ισραηλινή απάντηση θα καθυστερήσει και δεν θα είναι ευρείας κλίμακας και μια επιχείρηση στην Ράφα μοιάζει πιο πιθανή από κάθε άλλη φορά.
Ρεπορτάζ τοπικών δικτύων μεταδίδουν ότι το Τελ Αβίβ έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει δυνάμεις για την επιχείρηση στη Ράφα, που βρίσκεται στα νότια της Λωρίδας της Γάζας και όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς στα βόρεια.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο η Ουάσιγκτον προχώρησε σε νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν και πιο συγκεκριμένα εναντίον εταιρειών και προσώπων που συνδέονται με τους φρουρούς της επανάστασης και το Υπουργείο Άμυνας. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έστειλε και πάλι μήνυμα στο Ιράν και σε όσους το στηρίζουν και το διευκολύνουν ότι δεν θα διστάσει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να τους καταστήσει υπεύθυνους για τις πράξεις τους.
Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι Ιρανοί προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν ακόμα και σε μία περιορισμένη επιχείρηση του Ισραήλ. Ενώ ο επικεφαλής πυρηνικής ασφάλειας της Τεχεράνης εξαπέλυσε απειλές λέγοντας ότι το Ιράν μπορεί να αλλάξει, αν χρειαστεί το πυρηνικό του δόγμα και άρα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου.
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους-πλήρους μέλους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ενδεχόμενο που απορρίπτει με σφοδρότητα η κυβέρνηση του Ισραήλ.
Σχέδιο απόφασης —καταρτίστηκε και υποβλήθηκε στο ΣΑ από την Αλγερία— που «συνιστούσε» στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει «το κράτος της Παλαιστίνης να ενταχθεί ως κράτος-πλήρες μέλος του ΟΗΕ», δεν προχώρησε, καθώς παρότι έλαβε 12 ψήφους και υπήρξαν δύο αποχές, η αρνητική ψήφος, αυτή της Ουάσιγκτον, ήταν καθοριστική.
τα δειλα ανθρωπακια πανε για τον ευκολο στοχο ψωρις μεγαλη αντιδραση το Ιραν ομως το τρεμουν και οι δυο και οι εβραιοι και οι αμερικλανιαρηδες
Οι Αμαρικανοι ειναι πιο ενοχοι απο τους εβραιους !!