Δάκρυα προκάλεσαν τα λόγια της «μάνας της Χειμάρρας»: «Δεν υπάρχει για μας εδώ δικαιοσύνη»

Κοινοποίηση:
ννγνφ

Υπερηφάνεια και δάκρυα συγκίνησης προκάλεσε η ομιλίας της Βορειοηπειρώτισσας Ερμιόνης Μπρίγκου, στην εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στην Χειμάρρα.

«Θυμάμαι τον πόλεμο αυτών των παιδιών που αγωνίστηκαν. Αυτός ο τόπος είναι ποιημένος με το αίμα και τα νιάτα τους.

Η Ελλάδα είναι η μάνα μας, η πατρίδα μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του δεν υπάρχει δικαιοσύνη για εμάς εδώ πέρα», είπε, μεταξύ άλλων, η «μάνα της Χειμάρρας», όπως την αποκαλούν.

Η ηλικιωμένη ήταν μόλις δέκα ετών το 1940 όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Ο πατέρας της ήταν οδηγός του ελληνικού στρατού και στο πατρικό σπίτι της στη Χειμάρα, στο οποίο μένει ακόμα και σήμερα φιλοξένησαν για τρεις μήνες Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες.

Η Ερμιόνη Μπρίγκου έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  την Ένωση Πεσόντων του Έπους 1940-41 και την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Άσε γλυκειά μου, ούτε στην Ελλάδα θα βρείς τέτοιο πράγμα!!!!!!!!!!!!!!!

  2. γιατι υπαρχει στην ελλαδα,ολοι για τη ΄μάσα μπουκα ,αμα εχεις χρημά για φακελακι ολα καλα,αμά εισαι ΛΟΑΤΚΙ ολα καλα,

  3. όταν σβήσει και αυτή η γενιά τότε θα ρίξει φωτιά ο Θεός να μας κάψει. Μπράβο στην γιαγιά Ερμιόνη. Ζήτω η Ελλάς, ζήτω η αλύτρωτες πατρίδες, λευτεριά στην βόρειο Ήπειρο!

  4. Που είναι οι Αλβανοί που λάδωσαν το εντεράκι τους στην Ελλάδα, τους παντρεύτηκαν Ελληνικές οικογένειες και τους κάναμε ανθρώπους ανεχοντας την μαύρη εργασία τους.Λενε αγαπώ Ελλάδα και τους Έλληνες (των οποίων η γη, τους χαρίστηκε δεν την κέρδισαν με πολεμο) τους φυλακιζουν, τους κλέβουν και τους σκοτώνουν.Η πιο κομπλεξική και αχάριστη φάρα…σιχαματα

      1. αχάριστε, απολίτιστε, βάρβαρε αλβανέ, εγκεφαλοπλυμένο απολειφάδι του χότζα, τα μπογαλάκια σου και πίσω στην αλβανία στο Νταγκεστάν της Σιβηρίας, όπου ανήκεις … Φρόντισε, παρεμπιπτόντως, να μάθεις Ιστορία και μετά να σχολιάζεις ευπρέπεια και όχι να χαρακτηρίζεις με ύβρεις, αοριστολογίες και αρλούμπες … Ο ΕΛΛΗΝ, μέσα σε τρεις γραμμές, εξέθεσε όλη την ιστορική αλήθεια, την οποία κατακρίνεις γιατί σε εξυπηρετεί το ψέμα και η φαντασίωση της παλιο-φάρας σου … Ουστ τηγανοκέφαλο δίποδο …

Comments are closed.