1. Η κατοικία ήταν ανθρώπινο δικαίωμα και ακατάσχετη.
2. Δωρεάν παιδεία και σύστημα υγείας. Σπουδές στο εξωτερικό καλύπτονταν από το κράτος, εφόσον το αντικείμενο δεν υπήρχε στη Λιβύη. Ομοίως καλύπτονταν χειρουργικές επεμβάσεις στο εξωτερικό, που δεν μπορούσαν να γίνουν στην χώρα.
3. Το αρδευτικό σύστημα, θα μετέτρεπε την Σαχάρα σε καλλιεργήσιμη έκταση.
4. Αν ήθελες να ασχοληθείς με γεωργία ή κτηνοτροφία, το κράτος σου παρείχε δωρεάν φάρμα με σπίτι, καθώς και ζώα ή σπόρους.
5. Επίδομα τοκετού σε κάθε μητέρα $ 5.000 για κάθε παιδί.
6. Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.
7. Επί Καντάφι η τιμή λίτρου στο πετρέλαιο ήταν $ 0,14.
8. Προ Καντάφι ο αναλφαβητισμός έφτανε στο 75%. Επί Καντάφι έπεσε στο 13%, ενώ το 25% των Λιβύων τελείωνε πανεπιστημιακή σχολή.
9. Η Λιβύη είχε κρατική τράπεζα που δάνειζε τους πολίτες με 0%. Μηδενικό ήταν και το εξωτερικό χρέος.
10. Ο Καντάφι σχεδίαζε για τις συναλλαγές στην Αφρική, το χρυσό δηνάριο, συνδεδεμένο με τα αποθέματα χρυσού. Το νόμισμα θα έφερνε αναστάτωση στις αγορές, ενώ θα έβγαζε την Αφρική από την υπερεκμετάλλευση της Δύσης και την υπερχρέωση. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της υποκινηθείσας από το ΝΑΤΟ, λιβυκής “επανάστασης”.
ΑΠΟΛΥΤΑ,ΑΛΗΘΙΝΑ,ΟΛΑ!!!!!!!!!!!
Τρίχες κατσαρές
Τοτε γιατι καθομασταν εδώ τόσα χρόνια ;Επρεπε ναχουμε παει κατα κει μερια….Μπράβο ο Κανταφι…Πόσα εβγαλε στο εξωτερικο αυτός ο δημοκρατης;
Μεγάλος ηγέτης ο Κανταφι σοβαρός άνθρωπος αγαπούσε την Ελλάδα αλλά οι ΗΠΑ δεν άφηναν τους υποτακτικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας και πολιτικούς να συνεργάζονται μαζί για το όφελος των 2 κρατών
den itan diktaktoras, den itan tromokratis,ITAN PATRIOTIS POU AGAPOUSE KE POSTIRIZE TI PATRIDA TOU KE TO LAOU TOU