Δήλωση-ΣΟΚ από Μπακογιάννη: «ΔΕΝ έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Κοινοποίηση:
Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024. 
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αυτό είπε η πρώην ΥΠΕΞ που μόλις πριν δύο χρόνια διατράνωνε στα κανάλια ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία»!!!

Λίγες μόνο ώρες μετά τις «βόμβες» του Κώστα Καραμανλή σε ό,τι αφορά το Ουκρανικό ζήτημα, κατηγορώντας την Ευρώπη για φιλοπολεμική στάση, θέση για τις εξελίξεις γύρω από τον «πόλεμο φθοράς» στην Αν. Ευρώπη πήρε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ίδια, μιλώντας στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο «Economist Government Roundtable», αναφερόμενη στο τι θα αλλάξει μία πιθανή επανεκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ, θεώρησε (της ξέφυγε άραγε;;;;) ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε (εννοεί μόνο την Ελλάδα άραγε;;;) εμπλακεί ΠΟΤΕ στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Αρχικά σχολίασε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το πρόσφατο debate στις ΗΠΑ λέγοντας:

«Η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είμαστε ειλικρινείς διαμεσολαβητές στην περιοχή. Στο παρελθόν αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε και με τους Παλαιστίνους και με τους Ισραηλινούς. Όμως πολλά εξαρτώνται από τους Αμερικανούς.

Το ντιμπέιτ στις ΗΠΑ, ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν, ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Αυτό ενίσχυσε το άγχος που όλοι βιώνουμε. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πρόβλημα, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο.

Το ίδιο και η Ευρώπη. Όλα αυτά εκπέμπουν ένα μήνυμα, τουλάχιστον ως προς τις γειτονικές χώρες. Δεν φαίνεται να υπάρχει φως για συμφωνία, τουλάχιστον στη Μέση Ανατολή».

Η κα Μπακογιάννη τότε ερωτήθηκε τι θεωρεί πως θα γίνει στην Ουκρανία σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Η απάντηση που έδωσε ήταν ενδεικτική:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ. Δεν πιστεύω πως θα ρέει το χρήμα προς την Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει με κάποιον τρόπο να υποκύψει. Αν αυτό θα έχει κάποια πολιτική κάλυψη, δεν το ξέρω.

Συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ποτέ εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία). Εάν είχαμε λάβει υπόψιν τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στον παρελθόν. Αυτή θα είναι μία αλλαγή.

Μία άλλη αλλαγή μπορεί να επέλθει στη Μέση Ανατολή. Θεωρώ ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι μπορεί να βάλει μία αραβική κυβέρνηση στην Παλαιστίνη για κάποιο διάστημα. Όμως αυτό είναι πολύ πιο εύκολο στα λόγια από ότι στην πράξη».

Τι είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια η πρώην Υπουργός Εξωτερικών; Πως η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία!!!

«Ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, όπως όλη η Ευρώπη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

30 Σχόλια

  1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕ ΨΗ ΦΗΣΑ <> ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΚΟΜΑ ΣΑΣ ΤΗ Ν.Δ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΕΠΟΥΡ ΑΝΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚ ΟΣ ΑΜΗΝ.

  2. Μια ζωή το σόι της ήταν νεοταξικό 100% και όλοι τους πλήρως υποταγμένοι-καθοδηγούμενοι από την ξένη ελίτ, αλλά και καλοπληρωμένοι … ότι πιο συστημικό και σιχαμερό έχει περάσει, δεν πιστεύω ούτε λέξη πλέον…αλίμονο μας

  3. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυρήξει τον πόλεμο στην ρωσική ομοσπονδία, αυτό κρατάμε.

  4. η βρωμα σας χοντρη κυρια μας, εχει φτασει εωσ το κρεμλινο.
    ελπιζω να σου χωσουν κανενα μονοβολο στο δοξα πατρι.
    που να αγιασουν τα χερια οποιου το κανει.

  5. Γιατί, όσο τα τσιράκια της ΝΤΠ βυθίζονται περισσότερο στις ίντριγκες και τη βρωμιά, το πρόσωπό τους γίνεται διαβολικό, βλ. Τσίπρα, Μητσοτάκη, Ντόρα και πάρα πολλούς άλλους .
    Κάτι σαν το ”Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ” που όσο ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή γίνονταν χειρότερος, το πορτραίτο του έπαιρνε διαβολική όψη …

  6. Φαντάσου τι θα γίνει αν οι Ρώσοι θεωρήσουν στόχο την Αλεξανδρούπολη…….
    Κάναμε και εμπάργκο στη Ρωσία ? χαχαχαχα

  7. “”” «ΔΕΝ έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας» “”” ………. 👏👏👏👏👏 παλιατσα /ες και παλιατσοι της συμφορας….. η θεατρικη παρασταση τελειωσε….. και εσεις ειστε ακομη εδω……. με ολα σας τα δἰκια διοτι τα κατοικιδια σας, σας ειναι πιστα….. τετοια σαπιλα στην διοικουμενη πλεμπα ειναι πρωτοφανες φαινομενο…….

  8. εναν τετοιο ηλιθιο λαο.Τα οπλα που εστειλες στη λουγκρα ,ποιος τα εχει πληρωσει ( συν τις μιζες σας) , κυρα Ντορα? Ο μαλακας ο λαος που σας θαυμαζει και σας ψηφιζει ολους , για να γελατε και να αγκαλιαζεστε ,οπως εσυ με την απατεωνισσα ψευτοθεουσα υποκριτρια Κανελλη ,αφου ολοι μαζι κυβερνατε.

  9. Οι προδοτες, οταν χαθει ο πολεμος που προκαλεσαν, τελειωνουν με κρεμαλες, οχι με “συγνωμη λαθος”

  10. Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος ο Παύλος που γνωρίζει ιστορία είχε πει κρατάω 3 με 4 φίλους από Ελλάδα σας σιμψερει να πάτε με Ρωσία ,αυτό 1,5 χρόνο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος ο Τραμπ θα τα βρει με Κίνα και Ρωσία και Βρετανία στην Ουκρανία κλπ και λόγο μεγάλου όγκου Κινέζων Αμερική αλλά και Χονγκ Κογκό ε ει εργοστάσια και αυτοκίνητο βιομηχανία εκεί μεγάλη η Αμερική κοινώς πουλάει Κίνα

  11. Ψέματα μας των πλάτανο δηλαδή τόσο καιρό εδώ τη λέμε ότι η Ελλάδα έπρεπε να κρατήσει ουδέτερη θέση σε όλα να μην.ανσκατευθει δεν ξέρω μόνο τη συμφωνίες έχει κάνει πχ για της βάσεις εκεί μπορεί να της κήρυξε πχ αμερικανικό έδαφος μέχρι να τελοιωσει ο πόλεμος κλπ.μπορουσε να τα βάλει και με Μπαιντεν να του πει εδώ δεν συμφέρει κλπ η Με Γερμανία κλπ εγώ πιστεύω ότι ο Τραμπ.θα θελήσει πρώτα να λισρι το Ουκρανικό και μετά το Πσλεστηνισκο θα τα βρει με Κινέζους Ουκρανία κλπ το θέμα της Παλεστηνης τώρα είναι δύσκολο για την Αμερική να λυθεί γιατί δεν κάνει τόσο κουμάντο εκεί όσο το Ισραήλ η Γαλλία σε εδάφη παλεστηνης κλπ. Εκεί αν το.λτσουν θα το δούμε με Κύπρο.κρητη Κωσταντινουπολη λυβιη κλπ

  12. Ελπιζουμε οτι ο τραμπ να παρει πρωτοβουλια για να λυθει το προβλημα εντελως και να μην χρειαστει πλεον χρηματοδοτηση να παρουνε οτι πηρανε η ρωσοι και να τελειωνουμε εκει…γιατι εχω εναν φοβο μηπως η ευρωπη δεν τραβηξει την στηριξη απο την ουκρανια και συνεχισει την χρηματοδοτηση.

  13. Έχεις απόλυτο δίκιο Ελένη. Είναι χαμαιλέοντες, όπου φυσάει ο άνεμος αρκεί να μη χάσουν τη βολή τους και βρεθούν εκτός του πολιτικού παιχνιδιού, αφού σαν άνθρωποι δεν έχουν καμία αξία και ούτε και οι ίδιοι δεν μπορούν να ανεχτούν τους εαυτούς τους. Και έχουν την απαίτηση να τους ανεχτούμε εμείς!

  14. Ότι και να πει τώρα η μαμά του ποpδηπουργού δεν παίζει πια ρόλο, ο Κοντός θα τους γαμή6ει…

    1. ΘΑ ΚΑΚΟΨΟΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

  15. Ξεφτιλισμενη οικογενεια αρχισε τις κωλοτουμπες. Εμαθε και η Ντορα απο εξωτερικη πολιτικη με απολυτηριο γυμνασιου φροντισε ο δρακουμελ να την κανει υπουργο εξωτερικων. Πιστευω απολυτα οτι αρχισε το φαγωμα στην ΝΔ και πολυ συντομα αυτο το ηλιθιο που κυβερναει θα ψαξει να παει καπου αλλου τωρα που αρχισαν να του πριονιζουν την καρεκλα οι πρωην πρωθυπουργοι. Και το αστειο ειναι οτι δοθηκαν τα αξιωματα στην ΕΕ οποτε τον βλεπω ανεργο.

  16. Το τι λες τώρα δεν έχει κανένα νόημα ο μπουμπουκος μας έβαλε σε πόλεμο με τους Ρώσους τώρα…

  17. Μπα; !!!!! Μα αφού είστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Αλήτισσα εσύ και το σόι σου…. Άρχισε τις κωλοτούμπες η ψιψινέλ γιατί κάτι μυρίστηκε

  18. Βρομιάρα, με τη σιχαμερή φάρα σας δεν έπρεπε να έχουμε μπλέξει ΠΟΤΕ!!! Θα είχαμε γλιτώσει από πάμπολλα δεινά… Κατεπείγει ν’ απαλλαγούμε.

  19. Bλέπουν ότι αλλάζουν τα δεδομένα σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Άρχισαν τις κωλοτούμπες.. Έτσι επιβιώνουν Πολιτικά …Αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν…Είναι αξιολύπητοι….

Leave a Response