Η μανία της κυβέρνησης να εμβολιάσει όλους τους πολίτες σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες-δωροδοκίες που εφαρμόζει μέρα με τη μέρα, έχουν παραγκωνίσει σκέψεις και σοβαρές επιστημονικές απόψεις έγκριτων καθηγητών Πανεπιστημίων αναφορικά με τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων έναντι του ιού.
Μανωλόπουλος: «Τα φάρμακα θα πολεμήσουν ουσιαστικά τον ιό»
Την αισιοδοξία του ότι φάρμακα κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος του έτους εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.
Εξέφρασε την άποψη ότι φάρμακα θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος του έτους τονίζοντας ότι το ιδανικό φάρμακο θα πρέπει να είναι φθηνό, εύχρηστο και να χορηγείται με το που βγαίνει θετικό το αποτέλεσμα.
Εμβολιασμός παιδιών
Για το θέμα του εμβολιασμού των εφήβων, ο καθηγητής Φαρμακολογίας ερωτηθείς για το αν η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει και στον εμβολιασμό των παιδιών, σημείωσε ότι στις ΗΠΑ έχει δοθεί έγκριση για τα παιδιά άνω των 12 ετών και σύντομα θα έρθει και στην Ευρώπη.
Συμπλήρωσε ότι «στην Ελλάδα για τα παιδιά άνω των 15 ετών είναι λογικό να δώσουμε τη δυνατότητα σύντομα να εμβολιαστούν ώστε όσοι θέλουν, να προλάβουν και την εκπαιδευτική περίοδο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο. Είναι μια επιλογή που πρέπει να δοθεί στις οικογένειες».
Κατέληξε ωστόσο στο συμπέρασμα ότι αυτές οι ηλικίες νοσούν σπάνια.
Δημόπουλος: «Πιο μεταδοτική, όχι πιο θανατηφόρα η μετάλλαξη Δέλτα»
«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική από άλλα στελέχη, αλλά δεν είναι πιο θανατηφόρα. Όταν θα έχουμε περισσότερα άτομα, τα οποία θα μολυνθούν, δυστυχώς κάποια από αυτά θα είναι ευάλωτα και μπορεί να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Γι’ αυτό και επανέρχεται η σύσταση για μεγάλη προσοχή στους εσωτερικούς χώρους ακόμα κι αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, και σε εξωτερικούς χώρους αν υπάρχει συγχρωτισμός», δήλωσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος.
Σχετικά με τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένος στέλεχος του ιού, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επισήμανε ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση ιδιαίτερα σε νεαρότερα άτομα, τα οποία μπορεί να έχουν λιγότερα συμπτώματα από το αναπνευστικό και περισσότερα από το γαστρεντερικό, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος ή κεφαλαλγία. «Δεν είναι πιο επικίνδυνο, αλλά επειδή είναι πιο μεταδοτικό το στέλεχος αυτό, χρειάζεται κάποια επιπλέον προσοχή», σημείωσε με νόημα.
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό.
Ποιό τέλος τού έτους ρέ άσχετε, τά μονοκλωνικά έχουν εγκριθεί από τόν ΕΜΑ στίς 5/3/2021. Η Γερμανία ( μητρόπολη ) τά έχει προμηθευτεί. Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ;;;;;