Δήμαρχος Σερίφου: Τρεις επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοκληρωτικά – Ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και ρεύματος

Κοινοποίηση:
SERIFOS

Για το δύσκολο διήμερο που πέρασαν οι κάτοικοι της Σερίφου, που είδαν ένα μεγάλο τμήμα του νησιού να καίγεται, απειλώντας περιουσίες, μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σερίφου Κώστας Ρεβίνθης λέγοντας ότι «από χθες τα ξημερώματα (σ.σ. Κυριακής) είχε τεθεί υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τώρα κάνουμε απολογισμό».

«Είναι τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά» ανέφερε ο κ. Ρεβίνθης αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για ένα ξυλουργείο, μία αποθήκη ενός σούπερ μάρκετ και οι εγκαταστάσεις της ιχθυοκαλλιέργειας του νησιού.

Ερωτηθείς τι προκάλεσε την πυρκαγιά απάντησε ότι παρά τα σενάρια που ακούγονται για σπινθήρα από κολόνα της ΔΕΗ απάντησε ερευνώνται. «Θα πρέπει να γίνει έρευνα από την Πυροσβεστική», πρόσθεσε.

Όπως είπε η χαμηλή βλάστηση από φρύγανα και η ξηρασία επέτειναν την επέκταση της φωτιάς η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «κάλπαζε».

Η φωτιά όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε φθορές και σε κρίσιμες υποδομές για την ύδρευση και το ρεύμα.«Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ και αντικαθιστούν κολόνες που καταστράφηκαν στην περιοχή. Θα δώσουν ρεύμα μέχρι αύριο», είπε ο κ. Ρεβίνθης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο νησί υπήρχε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις πυροσβέστες ανέφερε ότι ακόμα και δέκα πυροσβέστες να ήταν στην έναρξη της φωτιάς θα ήταν δύσκολο να την κατασβήσουν καθώς το μέτωπο εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response