Δήμος Νεάπολης- Συκεών: Πότε θα διεξαχθούν έκτακτες αιμοδοσίες

Κοινοποίηση:
aimodosia

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών βρίσκεται σε εγρήγορση αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να ενισχύσει τα δραματικά χαμηλά αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία της περιοχής. Μετά την επιτυχημένη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, διοργανώνει μια έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία για το καλοκαίρι.

 

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του Αυγούστου, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου, καλεί όλους τους παλαιούς και νέους αιμοδότες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή. Στόχος είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για αίμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι οποίες είναι ιδιαίτερα έντονες λόγω των τροχαίων ατυχημάτων που παρατηρούνται στις τουριστικές περιοχές.

Οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται κατακόρυφα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι τμήματα Αιμοδοσίας προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νεφροπαθών, των καρκινοπαθών και των ασθενών που χρειάζονται μετάγγιση. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν και τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν.

Η έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία του καλοκαιριού θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Αυγούστου από τις 9 το πρωί έως τις 8 βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη) και στο δημαρχείο Συκεών (Ι. Μιχαήλ και Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοληψίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου.

«Δεν είναι ανάγκη, να χτυπήσει τη δική μας πόρτα η ανάγκη, ώστε να κινητοποιηθούμε»

«Για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι ο μήνας της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς, όμως δυστυχώς οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων, παιδιά που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια κινδυνεύουν, συνάνθρωποί μας με μεσογειακή αναιμία και λευχαιμία βρίσκονται σε απόγνωση, χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς αγωνιούν. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται, ευελπιστώντας ότι οι εθελοντές αιμοδότες μας, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν κάθε αντίστοιχή μας προσπάθεια, θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων» σημειώνουν μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη, απευθύνοντας κάλεσμα «σε όλες και όλους σε μία γιορτή για την ίδια τη ζωή».

 

Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Όπως κάθε φορά, στη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, αντιβηχικά και άλλα, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Για ραντεβού και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών που βρίσκεται στο ισόγειο του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1) και στο τηλέφωνο: 2313 313 117, 151 & 154.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: