Δήμος μείωσε μισθούς και ώρες απασχόλησης σε σχολικές καθαρίστριες

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο δήμος Ωρωπού προχώρησε στη μείωση του χρόνου απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών, συντρίβοντας μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα με την απόφαση του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων.

Ειδικότερα ο δήμος αποφάσισε με τη συναίνεση της μείζονος αντιπολίτευσης να μειώσει το χρόνο απασχόλησης των καθαριστριών των σχολικών μονάδων στις 4 ώρες από 6,5 που ήταν πριν.

Με αφορμή τις αντεργατικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία αποφάσεις του δήμου, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ασκεί σκληρή κριτική και σημειώνει:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ωρωπού πιστή στην πολιτική υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, που για την κυβέρνηση είναι κόστος η καθαριότητα των σχολικών μονάδων και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, αποφάσισε με τη συναίνεση της μείζονος αντιπολίτευσης να μειώσει το χρόνο απασχόλησης των καθαριστριών των σχολικών μονάδων στις 4 ώρες από 6,5 που ήταν, καταστρατηγώντας και τα όποια δικαιώματα των καθαριστριών απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Μάλιστα πήρε αυτή την απόφαση λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υπουργό εσωτερικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η Διοίκηση του Δήμου θα μπορούσε από ίδιους πόρους, δηλαδή από την τοπική υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει, να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για την πλήρη απασχόληση των καθαριστριών που θα εξασφάλιζε καλύτερες υγειονομικές συνθήκες στις σχολικές μονάδες και φυσικά ένα κάπως καλύτερο εισόδημα για τις καθαρίστριες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού» αφού αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που ποτέ δεν εξασφάλισαν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων, καλεί τις καθαρίστριες και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον δήμο,να μην επιτρέψουν το νέο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή του Ωρωπού. Να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να μην έχουν καμιά εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή. Να διεκδικήσουν να προχωρήσει άμεσα η μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών και όλων των συμβασιούχων στο δήμο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: