Δίκη Ζιζέλ Πελικό: Η σκοτεινή ιστορία του μιμητή και των υπνωτικών

Κοινοποίηση:
Zizel-Peliko

Η υπόθεση της 71χρονης Ζιζέλ Πελικό έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στη Γαλλία, καθώς οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι απίστευτες. Η Ζιζέλ υπήρξε θύμα δεκάδων βιασμών από άνδρες που προσκαλούσε ο ίδιος της ο σύζυγος, Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος την νάρκωνε χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Αυτή η φρικτή κατάσταση έχει οδηγήσει σε μια δίκη που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

 

Η δίκη αυτή έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και του κοινού, με τις καταθέσεις και τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος, νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή λόγω προβλημάτων υγείας και αναμένεται να καταθέσει σύντομα. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις έχουν φέρει στο προσκήνιο μια νέα διάσταση στην υπόθεση: φαίνεται ότι υπήρχε και ένας “μαθητής” του Ντομινίκ, όπως τον χαρακτηρίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian.

Αυτή η αποκάλυψη εντείνει την ανησυχία σχετικά με το πώς μπορεί να έχουν λειτουργήσει τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές σε ένα κοινωνικό πλαίσιο όπου οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναγνώριση και καταγγελία τέτοιων πράξεων. Η υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό δεν είναι μόνο μια προσωπική τραγωδία αλλά και ένα ζήτημα που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη γυναικεία ασφάλεια και τα δικαιώματα.

Στη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε η περίπτωση ενός άλλου κατηγορούμενου, από τους 52 συνολικά, ο οποίος φέρεται να ακολούθησε την ίδια μέθοδο για να βιάσει τη δική του σύζυγο, με τη βοήθεια του Ντομινίκ Πέλικο. Ο 63χρονος Ζαν-Πιερ (σ.σ. όπως τον αναφέρουν), πρώην οδηγός φορτηγού, κατηγορείται ότι επικοινώνησε με τον Πέλικοτ μέσω του chatroom με τίτλο «Χωρίς τη γνώση της» το οποίο είχε δημιουργήσει ο Ντομινίκ για να βρίσκει βιαστές της συζύγου του και, φέρεται να χρησιμοποίησε τα ίδια ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη δική του σύζυγο! Ο Πέλικο φέρεται να προμήθευσε τα φάρμακα και να ταξίδεψε για να συμμετάσχει και ο ίδιος στον βιασμό.

Ο Ζαν-Πιερ έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ οι βιασμοί της συζύγου του καταγγέλλεται ότι συνέβησαν 12 φορές μεταξύ 2015 και 2020. Η σύζυγός του δεν είναι πολιτική αγωγή στη δίκη, καθώς φέρεται να προσπαθεί να προστατεύσει τα πέντε παιδιά τους. Ο γιος του Ζαν-Πιερ από τον πρώτο του γάμο δήλωσε ότι πιστεύει πως ο πατέρας του ήταν υπό την επιρροή του Πέλικο.

 

Από τους 51 κατηγορούμενους, 18 βρίσκονται υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων του Πέλικοτ και του Ζαν-Πιερ, ενώ οι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση. Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, με τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 20 ετών για τους βιασμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response