Δίκη Λιγνάδη: Επίθεση στους συγγενείς και τους φίλους του σκηνοθέτη μετά την απόφαση να αποφυλακιστεί

Κοινοποίηση:
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης προσέρχεται φρουρούμενος από αστυνομικούς στο δικαστήριο, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας πρόκειται σήμερα να αποφανθεί εκτός απροόπτου για την ενοχή ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημ. Λιγνάδη, για βιασμούς κατά συρροή σε βάρος ενηλίκων αλλά και ανήλικων αγοριών.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή 12 ετών για δύο βιασμούς στον Δημήτρη Λιγνάδη. Μόνο που αποφάσισε και την αναστολή της ποινής του, γεγονός που σημαίνει ότι αποφυλακίζεται.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο δικαστήριο, μεταξύ αυτών και οι άνθρωποι που είχαν βιασθεί από τον σκηνοθέτη, ξέσπασαν και επιτ΄θηκαν σε συγγενείς και φίλους του Λιγνάδη. Μαζί τους και η ηθοποιός και πρώην βουλευτής Ελένη Κούρκουλα.

«Ντροπή, Αίσχος, να δώσετε τα παιδιά σας να φυλάει. Σαράντα χρόνια βίαζε παιδιά» φώναζαν.

Απόφαση στην δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022. Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τον βιασμό δύο 17χρονων το 2015. Ωστόσο, θεώρησε τον Δημήτρη Λιγνάδη αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Απόφαση στην δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022. Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τον βιασμό δύο 17χρονων το 2015. Ωστόσο, θεώρησε τον Δημήτρη Λιγνάδη αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μια ερωτηση προς τους “αντιπροσωπους” τής δικαιοσυνης:
    Γιατι δεν λάβατε υπ οψην την γνωμη τού κοσμου που υπηρχε απ’ εξω που ηταν κατα του λιγδιαρη, όπως την λάβατε για την υποθεση τής καθαριστριας?

Comments are closed.