Δίκη Τραμπ για το Καπιτώλιο – Σε τι ενέργειες θα προβεί η δικαστής

Κοινοποίηση:
f94141aa-trump

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, σχετικά με την υποτιθέμενη προσπάθεια υπονόμευσης των εκλογών, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

 

Η δήλωση αυτή έγινε μέσω ενός εγγράφου που κατατέθηκε την Τρίτη, το οποίο επίσης ανέφερε ότι επιθυμεί να απαλλαγεί από την υποχρέωση παρουσίας του σε επερχόμενη ακρόαση της υπόθεσης. Η εξέλιξη αυτή προσθέτει ακόμα μία διάσταση στην ήδη τεταμένη νομική κατάσταση του πρώην προεδρικού υποψηφίου, καθώς οι νομικές διαδικασίες γύρω από τις κατηγορίες αυτές συνεχίζουν να εξελίσσονται.

Στην εν λόγω δήλωση, ο Τραμπ εξουσιοδότησε τους δικηγόρους του να δηλώσουν «μη ένοχος» για κάθε κατηγορία που περιλαμβάνεται στην αναθεωρημένη κατηγορία. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει και εξετάσει το περιεχόμενο της αναθεωρημένης κατηγορίας σε συνεργασία με τους νομικούς του συμβούλους. Η υπογραφή του, γραμμένη με έντονα μαύρα γράμματα, συνοδεύει τη δήλωση αυτή, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με το CNN, την Πέμπτη θα σηματοδοτήσει την πρώτη ακρόαση ενώπιον της δικαστή μετά την παύση της υπόθεσης, προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να καθορίσει την έκταση της προεδρικής ασυλίας που δικαιούται ο Τραμπ.

Η δικαστής Τσούτκαν του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ουάσινγκτον βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση σχετικά με την ποινική υπόθεση που αφορά τις προσπάθειες ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020. Η απόφασή της θα καθορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος της δίκης. Επιπλέον, θα κληθεί να αποφασίσει αν οι εισαγγελείς μπορούν να προχωρήσουν σε δίκη κατά του πρώην προεδρου Ντόναλντ Τραμπ και αν θα έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν μάρτυρες όπως ο πρώην Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response