Τη Δευτέρα το πρωί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την κρίση του για τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Το θέμα των ελαφρυντικών είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες.
Οι δικαστές μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα θα γνωστοποιήσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα. Από το αν θα δεχθούν ελαφρυντικά ή αν θα κρίνουν πως οι καταδικασθέντες, λόγω επικινδυνότητας δράστη και δράσης κ.α, δεν δικαιούνται, θα προσδιοριστεί και το ύψος των ποινών.
Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Οι ποινές αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την ανθρωποκτονία Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φθάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό. Ο δράστης της δολοφονίας του μουσικού είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.
Η εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν ή όχι λόγοι αναγνώρισης ελαφρυντικών, οδηγεί τη διαδικασία στην επόμενη φάση.
Πότε θα ανακοινωθούν οι ποινές
Αμέσως μετά λαμβάνει τον λόγο η Εισαγγελέας η οποία υποβάλει την πρόταση της επί των ποινών και ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.Την Δευτέρα αναμένεται πως η διαδικασία δεν θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των ποινών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής, ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός θα προσέλθει τη Δευτέρα στο δικαστήριο.
Η απόφαση επί των ποινών πιθανότατα θα ληφθεί την Τρίτη οπότε είναι πιθανό να εξεταστεί και το επόμενο κρίσιμο ζήτημα που αφορά το αν θα έχει ή όχι ανασταλτική δύναμη η έφεση. Αν δηλαδή θα τεθεί και για ποιους καταδικασθέντες θέμα κράτησης στην φυλακή.
Εφόσον το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, εκδίδει απόσπασμα της απόφασης του για κάθε καταδισκασθέντα που πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή το οποίο αποστέλλεται στην Αστυνομία ώστε να προχωρήσει σε σύλληψη του.
ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΄΄ΔΙΚΑΣΤΩΝ΄΄ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Ή ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ (ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Συνέλληνες τη Δευτέρα καλούμαστε να σταθούμε στο πλευρό του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού ου θα είναι παρών αλλά και των υπολοίπων Εθνικιστών που διώκονται για τις ιδέες τους. Στις 9 π.μ. στο Δικαστήριο. Έλληνες ψηλά το κεφάλι για του Χριστού τη πίστη την Αγία και της πατρίδας την ελευθερία!! Ούτε βήμα πίσω !!!
αυτη η κατασταση εξαγριωνει και συσπειρωνει την πατριωτικη παραταξη,
και με ενα νεο αρχηγο , πχ τον Ηλια, θα ξεφυγει πανω απο 15%…..
καθοσον φαινεται ηδη , οτι η φαμιλια Μητσοτακη εμφανισε το αληθινο της ανθελληνικο προσωπο
ηρθε η ζωη αναποδα…….
να μας δικαζουν οι προδοτες
αθλια ΝΔ
Για του συριζαιους το γραφω αυτο ,
για αυτους που κανανε λαικο δικαστηριο εξω απο το Εφετειο……
Συριζαιοι , οπαδοι και χρηματοδοτουμενοι του Τσαουσεσκου ,
τον αγαπημενο σας Δρακουλα με λαικο δικαστηριο τον εκτελεσαν οι Ρουμανοι πατριωτες…
προσεξτε γιατι ισως θαχετε το ιδιο τελος…..
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ
δεν ηταν μονο συριζαιοι απεξω…ηταν νεο δημοκρατες χερι χερι μαζι με συριζαιους ,κκεδες,κλεφτοπασοκους και μερα25…..ολο το δημοκρατικο τοξο…μονοι μας εναντιον ολων.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΚΟ……
Rekis,ξέχασες τους ισλαμοπίθηκες και τα Toυρκαλβανά
Η Χρυσή Αυγή, ιδίως από τότε που μπήκε στη Βουλή έβγαλε στη φόρα τις μίζες και με ονοματεπώνυμο.
Στις ψευτοανακριτικές επιτροπές του Σύριζα ο μόνος που έκανε ερωτήσεις ουσίας στους καναλάρχες και τους λεφτάδες ήταν ο Κασιδιάρης.
Τελικά ο Σύριζα ξέπλυνε όλους τους ποινικούς της ΝΔ – Πασοκ, για τις κλεψιές, αλλά ήταν εξώφθαλμη η διαδικασία συγκάληψης σκανδάλων.
Ο Μπακογιάνης, που κάνει ‘πειράματα’ με τη δική μας τσέπη, και αγοράζει παγκάκια με 7000 ευρώ το ένα, έσπευσε αμέσως να σφραγγίσει το γραφείο του Κασιδιάρη γιατι είναι και ο μόνος που του τα βγάζει στη φόρα.
Τοσο πολύ φοβούνται τη Χρυσή Αυγή. τόσο πολύ τρέμουν που βγήκε η Βούλτεψη να πει να κάνουν Αγιο το Φύσσα!
Φυσικά , δε τους καίγεται καρφί για το Φύσσα. Αλλά βγήκαν να καπηλευτούν τη δολοφονία του, σαν ανθρωποφάγοι κανίβαλοι που είναι.
Μακάρι να βγει η πρόεδρος του δικαστηρίου να πει την αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο βγήκε η απόφαση.
Και ερωτώ την πρόεδρο: Νιώθει καλά με τη συνείδησή της;
Ολοι ακούσαμε το ηχητικό Μπαλτάκου και όλη τη συνωμοσία του Σαμαρά, όλοι ακούσαμε τον Τσίπρα με το Μητσοτάκη να ‘διεκδικούν’ το έπαθλο του ποιος έκλεισε μέσα τη Χρυσή Αυγή, όλοι ακούσαμε το Γεωργιάδη να ‘ριχνει’ την ευθύνη στο Σύριζα που έκανε ευνοικότερους νόμους…
Και όλοι που διαβάζουμε αυτό το άρθρο ΔΕΝ μας προκαλεί καθόλου έκπληξη που ψάχνουν να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ νομοθεσία για να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα στελεχων της Χρυσης Αυγής.
Οπως βλέπετε, όλοι ενωμένοι εναντίον της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα των πολιτικών κομμάτων που έλεγε ο Μιχαλολιάκος.
Και παρένθεση: το ξέρετε ότι με τη νομοθεσία του Σύριζα έχουν αλλάξει πολύ οι νόμοι για να ευνοούνται τα εγκλήματα;
Ξέρετε ότι πλέον εγκλήματα όπως η μαστροπεία, ξυλοδαρμός, απειλές και άλλα, οταν μηνυθουν ΠΡΩΤΗ φορά παραγράφονται για 3 χρόνια και δεν ασκείται καν ποινική δίωξη;
Με άλλα λόγια τι σημαίνει αυτό;
Απειλείς, δέρνεις, εκδίδεις γυναίκες και όταν και αν σε πιάσουν σε αφήνουν απλά να μη σε ξαναπιάσουν μεσα στην τριετία.
Για ποιον τα έκανε αυτά ο Σύριζα; Μα για τα παιδιά του, τα δικά του παιδιά που ληστεύουν τράπεζες (πχ γιός Βούτση να τα λέμε αυτά)
Λοιπόν κύριοι: κάντε τι θα κάνετε, μαζί σας και η πρόεδρος και το τριμελλές βέβαια, εκτός και αποφασίσουν οι δικαστές να βγουν γενναία και να πουν την αλήθεια.