Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης – Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα

Κοινοποίηση:
ΔΙΚΗ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του

Πρόκειται για την πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo, καθώς η εν λόγω υπόθεση έφτασε πρώτη στην ελληνική Δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης της από παράγοντα του αθλητισμού.

Σήμερα στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να αγορεύσει επί της ενοχής του κατηγορούμενου ο εισαγγελέας της έδρας και δεν αποκλείεται στη συνέχεια το δικαστήριο να οδηγηθεί στην έκδοση της τελικής ετυμηγορίας του.

Από την πλευρά του ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, αρνείται κατηγορηματικά το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της Αμαλίας, της ανήλικης τότε αθλήτριάς του. Αντίθετα αποδέχεται τα άλλα δυο κακουργήματα που του έχουν απαγγελθεί και τα οποία αφορούν σε αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι η αθλήτριά του ήταν ο έρωτας της ζωής του και ότι ποτέ δεν θα ασκούσε βία σε βάρος της. Και αυτό, ενώ εκείνος την επίδικη περίοδο ήταν 29 ετών και η κοπέλα μόλις 12! Μάλιστα, ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στους γονείς της αθλήτριας, και κυρίως στην μητέρα της, λέγοντας ότι συζητούσε μαζί του για το γάμο τους.

«Η Αμαλία έβαλε ψηλά τον πήχη, το 2010 χτύπησε η καρδιά μου. Την ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που δεν το μετάνιωσα ποτέ. Γιατί ήταν το καλύτερο μου…», είχε αναφέρει ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής: «Η αγάπη και η αλήθεια έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την υπομονή. Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσω από την κατηγορία του βιασμού. Είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει, σε καμία λέξη όπως και να το αντιλαμβάνεται ο οποιοδήποτε. Βία στον έρωτα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη, ημέρα χωρίς ήλιο. Η ομορφιά τη ζωής είναι στον έρωτα και αλλιώς η ζωή είναι ανούσια και πληκτική. Σαν χαρακτήρας όταν αισθάνομαι ερωτευμένος δένομαι συναισθηματικά. Είμαι απόλυτος στη βία. Ποτέ βία. Είμαι υπέρ των κινημάτων. Αγαπάω το #metoo και στις φυλακές της Τρίπολης δεν μπορώ να κάνω παρέα με κανέναν ούτε για καφέ που έχει χτυπήσει τη γυναίκα του».

Ξεσπώντας πολλές φορές σε κλάματα και μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ο κατηγορούμενος καθ όλη τη διάρκεια της απολογίας του μίλαγε για τη σχέση του με την ανήλικη, τότε κοπέλα, σαν να ήταν κάτι φυσιολογικό: «Η Αμαλία ήταν ανοικοκύρευτη και δεν ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Της έλεγα θα βάλω και ποδιά για σένα. Της έλεγα θέλω να διαβάζεις και εγώ να δουλεύω, και να ανοίξω το δρόμο. Απαράδεκτη! Αμαλία! Αμαλάκι μου! Όχι βία!».

Ωστόσο, ο 39χρονος ανέφερε πως για κάθε πράξη του έχει μετανιώσει. Είπε χαρακτηριστικά: «Για κάθε πράξη έχω μετανιώσει. Δικαίως βρίσκομαι εδώ. Για κάθε πράξη για κάθε κύτταρο του εγκεφάλου μου έχω καταδικάσει τον εαυτό μου. Συναισθηματικά όμως δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ, γιατί ήταν πραγματική ειλικρινή αγάπη και αυτή δεν κάνει λάθος. Η τιμωρία του εαυτού μου ήταν όχι σεξουαλικές επαφές χωρίς γάμο. Η Αμαλία έβαλε ψηλά τον πήχη, το 2010 χτύπησε η καρδιά μου….».

Πρόεδρος: Μιλάτε για έρωτα, ποτέ αναπτύχθηκε;

Κατηγορούμενος: Από την αρχή. Αρχές 2012 ξεκίνησε να γίνεται μια συζήτηση για το αν εγώ μπορώ να δω την Αμαλία ως μελλοντική μου σύζυγο. Το 2010 μου ήρθε μήνυμα από το κινητό του πατέρα της που έλεγε «Σ’ αγαπώ μην το πεις στο μπαμπά». Το έδειξα στους γονείς της. Η μαμά της πανηγύριζε και ο μπαμπάς ήταν πιο σφιγμένος και μετά η Αμαλία με κορόιδευε και με έλεγε καρφί. Το 2011 επειδή είχε παρότρυνση από τους γονείς της, η Αμαλία εκδήλωνε τον έρωτα της με διάφορα κόλπα.

Πρόεδρος: Μα το παρουσιάζεται σαν η στάση της μητέρας να σας οδήγησε στον έρωτα; Δηλαδή επειδή σας άφησε ελεύθερο;

Κατηγορούμενος: Δεν θέλω να εννοηθεί ότι ρίχνω αλλού πέτρες. Ο, τι έκανα το έκανα με συνείδηση συναισθηματική και κανείς δεν μου φταίει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: