Δίχως εξηγήσεις οι παραιτήσεις Ουκρανών αξιωματούχων αναφέρει η Μαρία Ζαχάροβα

Κοινοποίηση:

«Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο στην Ουκρανία που να μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια τις παραιτήσεις Ουκρανών αξιωματούχων», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, το ουκρανικό κοινοβούλιο υποστήριξε τον διορισμό του Αντρέι Σίμπιγκα ως υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας σε αντικατάσταση του απολυμένου Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι τώρα όσοι υποστήριζαν στο παρελθόν τον Κουλέμπα “προσπαθούν μπερδεμένα να καταλάβουν τι συμβαίνει”.

«Δεν χρειάζεται να διαβάσουν δελτία τύπου ή μηνύματα από την επίσημη κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουν τουλάχιστον κάποιες διαρροές στα μέσα ενημέρωσης διαφορετικών χωρών για να καταλάβουν τι είδους ελιγμούς αφορούν», είπε η Ζαχάροβα.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, η Βερχόβνα Ράντα, έκανε δεκτή την Τετάρτη την παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ένταξη, καθώς και τριών υπουργών.

Νωρίτερα, οι Ουκρανοί βουλευτές δεν υποστήριξαν την αποπομπή της Ιρίνα  Βερεστσούκ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργού για την επανένταξη των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών και 214 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραίτησής της.

Το Ανώτατο Εργατικό Δικαστήριο απέτυχε να απολύσει επίσης τον επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας, Βιτάλι Κοβάλι. Την παραίτηση του συγκεκριμένου αξιωματούχου ψήφισαν 225 βουλευτές από τους 226 που χρειάζονταν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΜΕΛΙΑΣ Η ΠΡΑΞΗ ΑΘΩΟΤ ΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Α ΥΤΟΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΗΚ ΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝΕ ΗΡΘΑ ΝΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙ ΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ Τ ΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΛΕΧΡΗΤΗΣ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ .

Leave a Response