Δείτε την τουρκική ακταιωρό που συνοδεύει τη βάρκα στα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
tourkiki-aktaioros

Βίντεο και φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του λιμενικού σώματος από την σημερινή επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στην Λέσβο. Στο οπτικοακουστικό υλικό καταγράφεται τουρκική ακταιωρός που συνοδεύει την λέμβο με τους πρόσφυγες, που επιχειρούν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα.

Η τουρκική ακταιωρός παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ αργότερα φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτή τήν μέθοδο διάσωσης μεταναστών από τήν θάλασσα μετά τό τρύπημα τών πλαστικών σκαφων καί όχι από τά σκάφη, πιό αρρωστημένο μυαλό την σκέφθηκε ; Πως είναι δυνατόν νά συμμετέχει η Ελλάδα, σε τέτοια απάνθρωπη διαδικασία. Πρέπει να αφήνουμε να πνίγονται άνθρωποι ενώ μπορούμε να δώσουμε σήμα οτι θα τούς παραλάβουμε από τις βάρκες ή θά τίς συνοδευσουμε ; Ουτως ή άλλως θά καταλήξουν σε ελληνικές ακτές. Πίσω δέν μπορούμε νά τούς στείλουμε γιατί δέν θα τους δεχθούν οι Τούρκοι.

  2. ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ , ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΥΝΕΙ Υ. Α. ΟΗΕ ΚΑΙ ΜΚΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ; ΔΗΛ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ 15 .
    ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ . ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ;

Comments are closed.