«Γιατί πετάτε το καυτό νερό που βράσατε;», μας ρωτά η γνωστή σεφ Grace Young, μην μπορώντας να καταλάβει τη συνήθεια των ανθρώπων να ξεφορτώνονται αμέσως το βραστό νερό.
Μιας και όλοι ξέρουμε δηλαδή πόσο βρόμικο είναι το σφουγγαράκι των πιάτων, φιλοξενώντας αποικίες μικροοργανισμών πάνω του.
Γι’ αυτό και μας συμβουλεύει κάθε φορά που βράζουμε νερό και περισσεύει μια ποσότητα, να τη χύνουμε πάνω στο σφουγγαράκι των πιάτων, σκοτώνοντας τα μικρόβια.
«Αφού βράσω νερό για το τσάι μου, χύνω το υπόλοιπο νερό από τον βραστήρα στο σφουγγάρι».