Ουκ ολίγες φορές οι επιστήμονες έχουν επισημάνει πως το ελαιόλαδο θεωρείται «υπερτροφή».
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η κατανάλωση ελαιόλαδου, συμβάλει στην αύξηση της καλής χοληστερίνης και ταυτόχρονα στη μείωση της κακής.
Τι συμβαίνει όμως όταν όταν το ελαιόλαδο συναδυάζεται με ντομάτα;
Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες.
Γεγονός που ο συνδυασμός των 2 δημιουργούν την τέλεια υπερτροφή και σημαντικό σύμμαχο και φίλο της υγείας μας.
ωραια. παω να φτιαξω μια ντοματοσαλατα σε γαβαθα με μισο κιλο φετα, μπολικο κρεμυδακι ψιλοκομενο και μπολικη ριγανη. μισο κιλο ψωμι ολικης για παπαρες και δωσε πονο μετα. Ω ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ.
Ρε φιλάρα ξέχασες το τσιπουράκι!