Δεκάδες Αμερικανοί και 700 Άγγλοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην Κύπρο για εξελίξεις στο Λίβανο! Ρισκάρουν την Κύπρο οι υπερδυνάμεις

Κοινοποίηση:
ωσδωσδωδωδωσσ

Δεκάδες Αμερικανοί και 700 Άγγλοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην Κύπρο για εξελίξεις στο Λίβανο! Ρισκάρουν την Κύπρο οι υπερδυνάμεις.. Από την άλλη πλευρά έχουν τεθεί εγκαίρως κόκκινες γραμμές και προειδοποιήσεις. Κάτι να στραβώσει το νησί θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα..

Δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην Κύπρο εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή αναφέρει τώρα το CNN.
Δεκάδες στρατιώτες των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στην Κύπρο εν μέσω οξείας κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ και προετοιμάζονται για μια σειρά απρόβλεπτων περιστατικών, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής επιχείρησης εκκένωσης από τον Λίβανο για πολίτες των ΗΠΑ σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας πλήρης πόλεμος, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN. .

Ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο αμερικανικός στρατός θα αναπτύξει «ένα μικρό αριθμό στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ ως εμπροσθοφυλακή» στην περιοχή «με απόλυτη προσοχή». Αλλά αρνήθηκε να πει πόσα στρατεύματα αναπτύχθηκαν, πού στάλθηκαν και σε ποιο κλάδο ανήκαν.

Η Κύπρος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη βοήθεια στην εκκένωση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο το 2006, διευκολύνοντας την αναχώρηση και τη στέγαση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων εκείνη την περίοδο καθώς διέφυγαν από τη σύγκρουση.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Γιάννης Αντωνίου, δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι το νησιωτικό έθνος βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει εάν χρειαστεί.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στέλνει 700 στρατιώτες στην Κύπρο για να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη έκτακτη εκκένωση Βρετανών πολιτών από τον Λίβανο, εάν καταστεί απαραίτητο.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα από εμένα σήμερα το απόγευμα είναι προς τους Βρετανούς υπηκόους στον Λίβανο, να φύγουν αμέσως και θέλω απλώς να το ενισχύσω αυτό», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει επίσης επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τον Λίβανο όσο εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές πτήσεων cargo

Πηγή: dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ.ΣΙΓΑ ΠΟΥ ”ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ”ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.!!!!!!

Leave a Response