Δεκάδες νταλίκες στο τελωνείο Νίκης φορτωμένες με “ελληνικό” λιγνίτη που μεταφέρεται στα Σκόπια

Κοινοποίηση:
img-20231128-145748017-hdr-scaled-e1701256226690-1536x922

Δεκάδες νταλίκες στο τελωνείο Νίκης φορτωμένες με “ελληνικό” λιγνίτη που μεταφέρεται στα Σκόπια

Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια μεταφοράς λιγνίτη από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα μέσω του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα. Η ύπαρξη πολλών φορτηγών στο τελωνείο της Νίκης είναι συνηθισμένη εικόνα πλέον. Το τελωνείο της Νίκης αποτελεί σημαντικό σημείο ελέγχου για τη μεταφορά λιγνίτη από την Ελλάδα προς τα Σκόπια, διασφαλίζοντας την τήρηση των κανονισμών και των διεθνών συμφωνιών κατά την εξαγωγή του συγκεκριμένου ορυκτού.

Η διακρατική συμφωνία για μεταφορά λιγνίτη από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα έγινε πριν ένα χρόνο περίπου.

Ο λιγνίτης καλύπτει κυρίως τις ανάγκες του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στα Μπίτολα, αλλά μέρος των ποσοτήτων χρησιμοποιείται και στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Οσλομέι.

Μετά την “μετάβαση” της χώρας μας στην πράσινη ενέργεια, οι λιγνιτικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί κατά πολύ κι ως εκ τούτου η καύση ορυκτών καυσίμων, γι’ αυτόν και για άλλους λόγους, η κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με την γειτονική χώρα για μεταφορά λιγνίτη.

Πηγή: efkozani. gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Το πολιτικό σύστημα δεν είναι Ελληνικό. Τόσο απλά

  2. Άντε γαμηθείτε ψηφοφόροι του κώλου.

  3. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ .

    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  4. Αφου πληρωνουμε τοσο ακριβα τα πρασινα αλογα την λεγομενη πρασινη ενεργεια
    θα πρεπει παση θυσια να εμποδισουμε υην μεταφορα του λιγνητη μας στα Σκοπια.
    Οι Ελληνες ποτε θα υπερασπιστουν την πατριδα τους για να ειναι αξιοι των προγονων τους.
    Μαλλον κατηντησαν τεμπεληδες και περιμενους τους ξενους να τους σωσουν ενω αυτοι θα ειναι αραχτοι.
    Μας κτηντησαν σκουλικια και το ανεχομαστε.

  5. Δωστε τα ολα δωστε τα !!! Ετσι λεει η ΝΤΠ !!!

  6. Ακομη δεν καταλαβαμε τι σημαινει η προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων ,που δεν ειναι μονον η δουλικη παραδωση του ονοματοτος Της Μακεδονιας στα Σκοπια ,αλλα και η εδαφικη της παραδωση.
    Ετσι εξηγηται η παραδωση του λιγνητη απο τη Μακεδονια μας στα Σκοπια , ενω οι Ελληνες πληρωνουν την ενεργεια για χρυσο, η εφευρεση της πρασινης ενεργειας ειναι προφαση εν αμαρτιες για παραδωσουν αρχικα τον λιγνητη μας στα Σκοπια σιγα σιγα θα παραδωσουν ολο τον πλουτο που μπρορουν να εξωριξουν χρυσο ,μεταλα ,πετρελαια ,αεριο και αφου συνηθισουμε σ αυτο το φαινομενο παρακολουθοντας σαν αποβλακομενη μετα θα παρουν και την γη της Μακεδονιας.
    Δεν βλεπουμε με ποια αυδαδεια εισβαλουν Σκοπιανοι στην Ελλαδα με προφαση τν φανς και αρπαζουν την περιουσια των Μακεδωνων ,στη Χαλκιδικη πετωντας ενα παραλυτο στο δρομο και την Ελληνικη αστυνομια οχι μονον να παρακολουθει με αδρανεια αλλα να τους βοηθα.Τι σημαινουν αραγε ολα παρα την υποδουλωση της Μακεδονιας στα Σκοπια πως μπορει διαφορετικα να επεμβαινουν με τοση αρπακτικες ενεργειες οι Σκοπιανοι εναντιων αυτοχθονων Ελληνων και οχι των λαθρο/ελληνων πχ λαθρομεταναστων που τους βαφτισαν και θελουν να τους βαφτισουν Ελληνες ,οι οποιοι εχουν περισσοτερα δικαιωματα απο τους Ελληνες.
    Φταιει μονον η πολιτικη ηγεσια ,αυτος ο λαος γιατι την ανεχεται .Αφου ανεχεται τετοιους πολιτικους αφου εκλεγει τετοιους πολιτικους ας περιμενει την πληρη υποδουλωση του ενος μερους στα Σκοπια και το υπιλοιπο στην Τουρκια,οπως εστρωσε ετσι θα κοιμηθει.

  7. ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΥΚΤΟ (ΛΙΓΝΙΤΗ) ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΛΛΕΥΟΤΑΝ???????? ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ Υ.Γ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΡΥΓΝΗΕΙ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ.

  8. Η ΠΡΑΣΗΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΑΡΕΣΤΑ ΣΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

  9. Φθηνό ρεύμα στα Σκόπια, ακριβό στην Ελλάδα, η οικολογία μας μάρανε, ευτυχώς που η Ελλάδα από μόνη της θα σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγη.

  10. Ενταξει τους δωσαμε το ονομα Μακεδονια,τους δωσαμε και τη γλωσσα που μιλουσε ο Μ Αλεξανδρς τους δωσαμε και τον λιγνητη ,τους φυλαμε να εναερια συνορα με τα Φ16 με δικους μας πιλοτους ,αν θελουν ας παρουν και τη βουλη μας. Την τελευταια τους δινουμε με τεραστια χαρα. Αν θελουν και τις γυναικες μας το συζηταμαι. Αυτοι τι μας εδωσαν εκτος απο φαπες ?

Comments are closed.