Δεν έχουν τέλος οι «καραβιές» μεταναστών στη Γαύδο

Κοινοποίηση:
9fd4f447-metanastes1

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου στήθηκε τα ξημερώματα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.

Πρόκειται για μία από τις πολλές διασώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου, αυτή τη φορά με 75 μετανάστες να εντοπίζονται 25 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νήσου.

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο σημαίας Μάλτας, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στην Παλαιόχωρα, με τη συνοδεία πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Είναι τόσο δύσκολο να εκδοθεί Ναύτεξ και να διοργανωθούν ασκήσεις διαρκείας η μόνιμες μικρών Πλοιαρίων του Ναυτικού και του Λιμενικού εναλλάξ με πραγματικά πυρά γύρω από την Γαύδο, οπότε δεν ισχύει το καθεστώς Διασώσεως αλλά βιάιας επαναπροωθήσεως αντίστροφα στην πορεία από την οποία προήλθε το πλεούμενο και εν πάσει περιπτώσει τα συμμετέχοντα στην Άσκηση δεν μπορούν να εμπλακούν σε διάσωση εάν κάποιος σβύσει η χαλάσει μία μηχανή η τρυπήσει και βυθίσει το παρανόμως εισερχόμενο στην περιοχή πλεούμενο, κατά τα άλλα “νόμιμο” η “λαθραίο” η “πειρατικό” συνοδευόμενο η μη από “Οργανώσεις” και “συμφέροντα”; Κανείς δεν ξέρει να αντιμετωπίσει και να προλάβει τον ανταρτοπόλεμο;
    Κάποια υπόδειξις η απαίτησις από την Αντιπολίτευση και Νομικές ενέργειες εάν συνεχισθεί η αδράνεια;

Leave a Response