«Δεν θέλουν να χάσουν τον Δήμο Χειμάρρας γιατί… θα βγουν πάρα πολλά πράγματα στη φόρα»

Κοινοποίηση:
mpelerhs-arthrou

Ο υπηρεσιακός δήμαρχος της Χειμάρρας Γκέρκι Γκόρος διέψευσε την είδηση πως υπέβαλε παραίτηση υποστηρίζοντας ότι συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης Φρέντι Μπελέρη.

Μπορεί η πρώτη πληροφορία να ήταν πως ο Γκόρο παραιτήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά και όσων είπε ο Έντι Ράμα, ωστόσο όπως φαίνεται έχουμε εντέλει μια ιδιότυπη ανάκληση της παραίτησης από τον ηττημένο υποψήφιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλβανός πρωθυπουργός διευκρίνισε – πριν λίγα 24ωρα – πως έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση Μπελέρη θα αναζητηθεί νέος μεταβατικός δήμαρχος, με βάση τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Αντί όμως για αυτές τις πρακτικές, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ¨Εντι Ράμα ξεκίνησε έναν προσωπικό κύκλο επαφών με τρία πρόσωπα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Έντι Ράμα ωστόσο δεν έπεισε κανέναν από τους τρεις.

Ο Φρέντι Μπελέρης είχε σπεύσει να στείλει μήνυμα στον Έντι Ράμα ότι σε περίπτωση που ακολουθηθεί η λύση διορισμού μεταβατικού δημάρχου αυτός θα πρέπει να είναι από την παράταξη του Μπελέρη και φυσικά εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος – κάτι που επανέλαβε και σήμερα ο αδερφός του Λεονάρδος Μπελέρης.

Ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση του κ. Ράμα και προσωπικά ο κ. Ράμα δεν θέλουν με τίποτα να απωλέσουν τον Δήμο Χειμάρρας. Δεν θέλουν να τον απωλέσουν τον Δήμο Χειμάρρας, γιατί θα βγουν πάρα πολλά πράγματα στη φόρα που έχουνε κάνει. Συνεχίζουν αυτή τη στιγμή και κάνουνε αναθέσεις και κάνουνε πλαστογραφίες σχετικά με τα οικόπεδα[…] Εμείς αυτό που προτείναμε στην πρόταση και στη δήλωση αυτή που έκανε ο κ. Ράμα αν δεν αφήσει τον Φρέντι Μπελέρη να πάει να ορκιστεί και να διοικήσει, να πάει κάποιος από την παράταξη του κ. Μπελέρη. Να πάει ένα εκλεγμένο πρόσωπο, ένας δημοτικός σύμβουλος ο οποίος έχει κατέβει τουλάχιστον έχει πάρει και κάποιους σταυρούς και να πάει να διοικήσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: