«Δεν λες κουβέντα»! Ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να σιωπά για το τι υποσχέθηκε στον Ερντογάν ως «λύση» στο Αιγαίο

Κοινοποίηση:
mitsotakis_thessaloniko-930x550

Στο καθιερωμένο κυριακάτικο μακροσκελές κείμενο του στο Facebook , ο πρωθυπουργός αφιερώνει μόλις μία παράγραφο στη συνάντηση του με τον Ερντογάν, αλλά δεν απαντά στο απλούστατο ερώτημα: τι υποσχέθηκε στον Ερντογάν ως «λύση στο Αιγαίο», η οποία μπορεί να τεθεί προς συζήτηση τον Ιανουάριο του 2025;

Ο κ.Ερντογάν το είπε, ο κ.Μητσοτάκης δεν το έχει διαψεύσει και όσα γράφει στο facebook είναι αοριστίες που ακούμε πολλά χρόνια τώρα.

Τι έγραψε :

«Και κλείνω το κεφάλαιο ΗΠΑ με τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο Ερντογάν, την 6η μέσα σε ένα χρόνο. Ξαναλέω, το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα. Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συμφωνήσαμε για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025».

Το ερώτημα παραμένει: υποσχέθηκε κάτι ,πολύ περισσότερο λύση για το Αιγαίο ο κ.Μητσοτάκης στον Ερντογάν; Αν δεν το έκανε εύκολο είναι να τον διαψεύσει. Αν έχει υποσχεθεί οτιδήποτε έχει υποχρέωση να ενημερώσει τα κόμματα της Βουλής αλλά και τους Έλληνες πολίτες. Προφανώς ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα «βγάλει την υποχρέωση» με την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη. Δεν είναι έτσι. Το Αιγαίο  δεν είναι θέμα «ελαφρύ» για να το «ξεπετάει».

Η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ανακοινώθηκε μέσω Χ από την πρόεδρο της Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Η πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 θα συγκληθεί η επιτροπή, για ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του».

ΠΗΓΗ: militaire.gr

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response