Η δολοφονία της 63χρονης, σημειώθηκε στις 31 Αυγούστου του 2023. Ο 47χρονος μπήκε στο δωμάτιό της ενώ αυτή κοιμόταν, της επιτέθηκε με πλαστικό στιλό, ξύλινα μαχαιροπήρουνα, πλαστική χτένα, προκαλώντας της τραύματα στο λαιμό και στα μάτια, με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Ο αδελφός του θύματος, υπέβαλε μήνυση κατά του ιατρού – Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής Κέρκυρας και κατά παντός ετέρου υπευθύνου, στην Ασφάλεια Κέρκυρας πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, στις 23 Ιανουαρίου του 2024.
Τη σκότωσε με στιλό που… απαγορευόταν να έχει
Στα ψυχιατρικά καταστήματα χορηγούνται μαχαιροπήρουνα για την τροφή των ασθενών και μετά μαζεύονται από το προσωπικό, όπως υπό προϋποθέσεις επιτρέπονται τα στιλό. Στην περίπτωση, όμως, του 47χρονου, είχε απαγορευτεί ρητά να μην έχει στην κατοχή του στιλό και μάλιστα, για κανένα λόγο. Παρόλα αυτά ο δράστης εν τέλει δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα με στιλό, ενδεικτικό των σοβαρών παραλείψεων και υπό στελέχωσης του ιδρύματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, το τμήμα της Ψυχιατρικής Κλινικής πλαισιώνονταν από μόλις δύο (!) νοσηλευτές, οι οποίοι, φυσικά, δεν επαρκούσαν για τη σωστή επιτήρηση των ασθενών, κάτι που είχε γνωστοποιηθεί και μάλιστα εντόντως, προς όλες τις διοικήσεις. Άρα το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, είναι το πώς επετράπη στον συγκεκριμένο ασθενή η χρήση και η κατοχή στιλό, το οποίο εν τέλει χρησιμοποιήθηκε ως αυτοσχέδιο όπλο στην δολοφονία, ενώ οι ιθύνοντες γνώριζαν την επικίνδυνη κλινική του κατάσταση.
«Δεν με σταμάτησε κανένας» – Η κατάθεση-σοκ και το ξύλο που έκοψε για… αυτοπροστασία
Μάλιστα, ο υφιστάμενος κίνδυνος που ενυπήρχε λόγω του ελλιπούς προσωπικού σε μια κλινική με βαριά νοσηλευόμενους τροφίμους, είχε γνωστοποιηθεί από τους εργαζόμενους προς τη διοίκηση της Ψυχιατρικής Κλινικής Κέρκυρας, ωστόσο ενδεικτική των παραλείψεων είναι η τότε κατάθεση του 47χρονου: «Μπήκα και βγήκα στο δωμάτιο της 3 φορές. Αυτή δεν έκανε τίποτε, δεν ξύπναγε. Δεν αντιδρούσε, δεν καταλάβαινε. Δεν υπήρχαν άλλοι στο δωμάτιο. Δεν με σταμάτησε κανένας. Πήρα ξύλινα κουτάλια και πηρούνι και στο τέλος στιλό». Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με την κατάθεση ενός εκ των γιατρών, «ο 47χρονος μέσα στις διωκτικές παραληρηματικές ιδέες που είχε, είχε κόψει ένα ξύλο, διότι κατά την συνέντευξη, ανέφερε ότι δεν είναι ασφαλής και ότι το έχει για αυτοπροστασία. Δύο νοσηλευτές, δεν μπορούν να επιτηρούν επαρκώς το τμήμα».
Τα τσέπωσαν οι μπασκίνες απ’ το δημοσιοϋπαλληλικό γιατρουδάκι γιατί ξέρειότιέχειευθύνες και πρέπει να πάει φυλάκα.
Καφροι νεοελληνες ουτε στην αφρικη στα πιο υπαναπτυγκτα κρατη δεν υπαρχει τετοια καταντια… Μακαρι να μπουν οι τουρκοι μπας και δουμε ασπρη μερα