Δεν πρόκειται να πάρουν τα Eurofighter οι Τούρκοι – Σθεναρή αντίσταση από Γερμανία!

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Αποκαλύφθηκε η τελική απόφαση για τα πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter που δεν δόθηκαν στην Τουρκία!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler μίλησε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Όπως είναι γνωστό, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurofighter, Τζιανκάρλο Μετζανάτο, ανακοίνωσε στην τελευταία του ενημέρωση στο Διεθνές Αεροπορικό Σαλόνι του Φάρνμπορο ότι η Τουρκία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά αεροσκαφών Eurofighter Typhoon.

Ο Τζιανκάρλο Μεζανάτο είχε ανακοινώσει ότι η Γερμανία εμπόδιζε την Τουρκία να αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler ανακοίνωσε την τελευταία κατάσταση του Eurofighter. Σύμφωνα με το τελευταίο καθεστώς, η Γερμανία εξακολουθεί να πιέζει για την απόφαση να μην παραχωρηθούν τα αεροπλάνα. Αυτή η κατάσταση αποκάλυψε για άλλη μια φορά την εχθρότητά τους προς την Τουρκία.

Ο Yaşar Güler ανακοίνωσε επίσης ότι η Άγκυρα θέλει να αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γερμανία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο Γκιουλέρ δήλωσε επίσης ότι η στάση της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον για το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Ο υπουργός Άμυνας Güler εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και το κιτ εκσυγχρονισμού και είπε ότι αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Γκιουλέρ είπε: «Ελπίζω ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέχρι να παραδοθεί το τελευταίο μαχητικό αεροσκάφος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: