«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος»: Μαρτυρία Έλληνα ιερέα από τη Βηρυτό

Κοινοποίηση:
beirut-4102024-1148

Ο πατήρ Ιουστίνος, ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό, βρίσκεται κοντά στην καρδιά της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε την εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή, λέγοντας πως «είμαστε πολύ μακριά από τις μάχες που γίνονται στα νότια, αλλά τα αεροσκάφη έρχονται και μας χτυπάνε. Πολύ δυνατά και πολύ άδικα».

«Κάθε βράδυ κάνουμε αγρυπνία, έτσι περνάει όλος ο κόσμος (…) Ο βομβαρδισμός γίνεται συνέχεια και άδικα γιατί χτυπάνε πολλά σπίτια, έχουμε πολλά θύματα, έχουμε πολλούς που έχουν χάσει και τις ψυχές και τα σπίτια τους εντός Βηρυτού (…) Είμαστε πολύ μακριά από τις μάχες που γίνονται στα νότια, αλλά τα αεροσκάφη έρχονται και μας χτυπάνε. Πολύ δυνατά και πολύ άδικα (…) Δεν μας αξίζει (…) Δεν υπάρχει καταφύγιο τώρα που οι βόμβες πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων.

Η Εκκλησία είναι ανοιχτή συνέχεια, αλλά δεν υπάρχει κάτι σαν καταφύγιο (…) Πρέπει να είναι 50.000 – 70.000 γραμμένοι Ορθόδοξοι στην ελληνορθόδοξη κοινότητα εδώ. Έχουμε 11 ενορίες (…)», λέει χαρακτηριστικά.

«Ήμουν στην Ελλάδα προχθές, τώρα γύρισα γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή να είμαστε κοντά στο ποίμνιό μας. Δεν κάνω τον ήρωα, αλλά ο κόσμος φοβάται – Δεν έχει κανένα μέρος που είναι ασφαλές, γιατί όπου και να πας μπορεί το αεροσκάφος να έρθει και να σε χτυπήσει (…) Δεν έχει μέρος (…) Για τον κόσμο που θέλει να φύγει στο εξωτερικό, δεν έχουμε πτήσεις αρκετές. Έχουμε τη λιβανέζικη εταιρεία που πετάει μόνο και δεν προλαβαίνει (…) Φεύγουν κυρίως οι ξένοι (…)

Ο Λίβανος λέμε ότι είναι ο τόπος των χριστιανών, γιατί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι χριστιανός. Ζούμε ελεύθερα σαν χριστιανοί εδώ (…) Η Χεζμπολάχ χθες βομβάρδισε ένα ειδικό νοσοκομείο, το “Αγία Τερέζα”», αναφέρει ο πατήρ Ιουστίνος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response