«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Αιγαίο… Το μισό είναι τουρκικό κι απλά οι Έλληνες έχουν απαιτήσεις» λέει ο σχεδιαστής της Γαλάζιας Πατρίδας…!!!

Κοινοποίηση:
θιοξκλξκλξξξξ

Ο απόστρατος Τούρκος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί- αρχιτέκτονας της τουρκο-λιβυκής συμφωνίας- στην εκπομπή «Ειδική ατζέντα»/ «Gündem Özel» με τον δημοσιογράφο Οζλέμ Γκιουρσές έκανε μια ανάλυση των ιδεών και τη στρατηγική της Γαλάζιας Πατρίδας για την υφαρπαγή του μισού Αιγαίου από τους Έλληνες. Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων:

Τα σύνορα του Αιγαίου με την Γαλάζια Πατρίδα ορίζονται ως η γραμμή μεταξύ των δύο κύριων εδαφών, δηλαδή μεταξύ της ηπειρωτικής Τουρκίας και της ηπειρωτικής Ελλάδας, ως η γραμμή που χωρίζει τις ηπειρωτικές επεκτάσεις εξίσου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας έχουν καθορίσει τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας εκεί.

Η περιοχή αναζήτησης και διάσωσης και η θαλάσσια δικαιοδοσία αλληλεπικαλύπτονται. Αυτά είναι τα νησιά στην αντίθετη πλευρά και τα νησιά που βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα της τουρκικής ηπειρωτικής χώρας.

Αυτή η μπλε γραμμή είναι η ηπειρωτική μας υφαλοκρηπίδα. Μέσα σε αυτήν την υφαλοκρηπίδα, τα νόμιμα νησιά της Ελλάδας έχουν τα δικά τους χωρικά ύδατα (των 6 μιλίων).

Εντάσεις στο Αιγαίο με την Ελλάδα γιατί έχει …απαιτήσεις!

Η πηγή της έντασης είναι η Ελλάδα. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη θαλάσσια περιοχή των νησιών ή στο Αιγαίο.

Ο όρος προβλήματα Αιγαίου είναι μια λανθασμένη έκφραση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Αιγαίο, η Ελλάδα έχει απαιτήσεις…

Επομένως, αν λέμε πρόβλημα, μιλάμε για μια αμφίδρομη απαίτηση ή σύγκρουση. Εάν αντιληφθούμε τα αιτήματα της Ελλάδας ως πρόβλημα και κάτσουμε στο τραπέζι για να το λύσουμε, το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θέλει να οπλίσει τα νησιά, να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και να διεκδικήσει τα νησιά και τους βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταφερθεί σε αυτήν με συμφωνίες.

Εάν τα δεχτούμε ως προβλήματα, θα τα νομιμοποιήσουμε. Η Ελλάδα έχει άδικες και παράνομες απαιτήσεις. Προσπαθούν ακόμη και να αντανακλούν αυτές τις απαιτήσεις στο τουρκικό κοινό σαν να ήταν νόμιμα και δικαιολογημένα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: