Σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων μέτρων από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στην Πελοπόννησο, το σκηνικό θυμίζει κάτι από Μαϊάμι και Λαγκούνα Μπιτς στην Αμερική όπου το κάθε σπίτι που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα διαθέτει και την δική του παραλία.
Στο Δερβένι Κορινθίας οι κάτοικοι έχουν δώσει το όνομα Πρόβολοι στους μικρούς αυτούς ντόκους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ακτίνα 4 χλμ. και που είναι υπεύθυνοι για το πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο παραλιακό μέτωπο, όπως φαίνεται και στο εξαιρετικό βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια.
Εκατοντάδες μικροί κολπίσκοι με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά (αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος της θάλασσας σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή ξεπερνά τα 100 μέτρα!) περιβάλλονται από όμορφες και γραφικές κατοικίες δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Η ευρύτερη περιοχή ταλανίζεται από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις και το 2012 έπειτα από μια πολύ μεγάλη θαλάσσια κατολίσθηση αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα. Στο όλο πρόβλημα προστέθηκαν και οι δυνατοί «Μαΐστροι» άνεμοι (Βορειοδυτικοί άνεμοι) που πλήττουν κυρίως τους χειμερινούς μήνες την περιοχή και επιδείνωναν και αυτοί το όλο πρόβλημα στην περιοχή.
Το παράξενο χωριό που συνδυάζει βουνό & θάλασσα
Το Δερβένι Κορινθίας απέχει 141 χλμ από την Αθήνα. Είναι ένας αγαπημένος κοντινός προορισμός στην Αθήνα, που λίγοι γνωρίζουν πόσο απολαυστικές και ξεκούραστες διακοπές μπορεί να σου προσφέρει. Είναι προορισμός τόσο κοντά στην Αθήνα που είναι ιδανικό ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές. Ονομάστηκε «Στενόπορο» το 1928 και «Ακταίο» το 1929, αλλά από το 1933 μέχρι και σήμερα ξαναδόθηκε η αρχική του ονομασία «Δερβένι» που στα τούρκικα σημαίνει «Στενό πέρασμα». Ένα γραφικό παραλιακό ψαροχώρι που συνδυάζει ασυνήθιστα το βουνό και την θάλασσα.
Σήμερα το Δερβένι, είναι από τα πιο βασικά κέντρα παραγωγής λεμονιών και όχι μόνο. Το Δερβένι και γενικά η περιοχή έχει πολύ γόνιμη γη. Μουσμουλιές, πορτοκαλιές, αμπέλια, ελιές και λωτοί είναι λίγα από τα δέντρα που θα δεις σχεδόν σε όλες τις αυλές. Οι μόνιμοι κάτοικοι φιλικοί και φιλόξενοι, χαίρονται να βλέπουν επισκέπτες είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα.
Δείτε το υπέροχο βίντεο από το Μαϊάμι της Πελοποννήσου:
Ο’τι είναι δημόσιο αγαθό το κάνουν σαν τα μούτρα τους οι Έλληνες , σκουπιδότοπο. Ευτυχώς εδώ δεν έχουν πρόσβαση οι βρωμιαρηδες , γ’αυτο και είναι καθαρά και περιποιημένα.
θυμίζει κάτι από Μαϊάμι και Λαγκούνα Μπιτς…
είσαστε καλά;
Ποιο Μαιαμι;Της παρανομίας το κάγκελο γίνεται!Αν δεν ήταν τα σπίτια δείτε πόση αμμουδιά θα ήταν ελεύθερη για τον κόσμο.Όταν μιλάμε όμως για ενα κράτος μπουρ… άντε βρεις άκρη.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ νά είναι τά σπίτια κτισμένα μπροστά στήν παραλία!!
Η παραλία είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ καί ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ δέν επιτρέπεται νά τήν οικειοποιήται, ούτε νά τήν στερή από τούς άλλους.
Αυτό σε πείραξε μουλε; Τα σπίτια που είναι με άδειες νόμιμες εδω και 40 χρόνια χρισμένα; Για τα κωλομπαρα που έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα και κλείνουν εντελώς τις παραλίες είναι καλα μουλε;
Όλη η Ελλάδα έτσι είναι.