Δημήτρης Ουγγαρέζος για Μ. Σεφερλή: «Μπορεί τα χρόνια να αλλάζουν, αλλά το θέατρό του εξακολουθεί να γεμίζει»

Κοινοποίηση:
seferlis-visits-philadelphia

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μίλησε για τη σάτιρα του Μάρκου Σεφερλή σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο.

 

Ο Δημήτρης τόνισε ότι ο Μάρκος είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και εργατικός καλλιτέχνης. Όσοι δεν αναγνωρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απλώς κακεντρεχείς και εμμονικοί. Παρά τις αλλαγές των χρόνων, το θέατρο του Σεφερλή συνεχίζει να γεμίζει από κόσμο.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης αναφέρθηκε στη σάτιρα που περιλαμβάνει την εμφάνιση ενός νάνου στις παραστάσεις του Σεφερλή. Αναρωτήθηκε αν η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον Σεφερλή ή το κοινό που γελάει και χειροκροτεί κάθε μέρα. Κατά τη γνώμη του, αν κάποιος θέλει να κριτικάρει τον Σεφερλή, πρέπει να λάβει υπόψη και την αντίδραση του κοινού.

Ο Δημήτρης χαρακτήρισε υποκριτική τη συζήτηση γύρω από τον Σεφερλή που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο ο καλλιτέχνης αλλά και οι θεατές που συνεχώς αυξάνονται.

«Βγάζει λοιπόν έναν νάνο, ως μέρος της σάτιράς του εντός κι εκτός εισαγωγικών. Φταίει ο Μάρκος που βγάζει τον νάνο ή οι 4.000 που ξεκαρδίζονται και χειροκροτούν από κάτω κάθε μέρα; Αν θες λοιπόν να βάλεις στο στόχαστρο τον Μάρκο, πρέπει να βάλεις και τον εαυτό σου μέσα στην εικόνα. Άρα, το θέμα είναι να αλλάξει ο Μάρκος ή το κοινό του που συνεχώς αβγατίζει; Είναι υποκρισία όλη αυτή η κουβέντα για τον Μάρκο, που ξεκινάει μία φορά κάθε χρόνο¨.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response