Διαβάσαμε χαρακτηριστικά σε ένα site που φημίζεται για τα Πρώτα Ψέμματα του, τα εξής για τον Κάρολο Παπούλια και ρωτάμε πριν το διαβάσετε εδώ στο Μακελειό.
Ο Παπούλιας γεννήθηκε 4 Ιουνίου 1929 – Πότε πολεμούσε το ναζισμό; Όταν έφευγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα ήταν στα 14 – Τον πολεμούσε στα 12 ή στα 10; Πόσο Ψεύτες είστε εκεί στο Πρώτο Ψέμα;;
Διαβάστε παρακάτω τι γράφτηκε:
Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, στο Μολυβδοσκέπαστο Ιωαννίνων – και κράτησε σε όλη του τη ζωή την αγάπη για την γη και τους ανθρώπους της Ηπείρου. Το ηπειρώτικο τσίπουρο δεν έλειψε ποτέ από το γραφείο του – κι ας έφτασε ως έφηβος να γίνει πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ.
Ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγόρη Παπούλια, που πέθανε το 1936 από τις κακουχίες της Μικρασιατικής εκστρατείας.
Η ναζιστική κατοχή τον βρήκε μαθητή του γυμνασίου. Ήταν 14 ετών, όταν εντάχθηκε στην Αντίσταση, ως ένα από τα «αετόπουλα» του ΕΑΜ. Δεκαετίες αργότερα, το 2014, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μεταβεί στο χωριό Λιγκιάδες, βόρεια των Ιωαννίνων, όπου γερμανικά στρατεύματα το 1943 σκότωσαν και έκαψαν 82 βρέφη, γυναίκες και γέρους, μαζί με τον πρόεδρο της επανενωμένης Γερμανίας Γιοχίμ Γκάουκ . Ήταν μια πρωτοφανής εκδήλωση μνήμης, αλλά και συμφιλίωσης.
Ως νέος πολεμήσατε το Γερμανό κατακτητή, υποφέρατε εσείς ο ίδιος, η οικογένεια σας, οι φίλοι και οι σύντροφοί σας. Χάσατε κοντινούς σας ανθρώπους και παρ’ όλα αυτά τείνατε χείρα φιλίας στους Γερμανούς και σε εμένα προσωπικά, ως εκπρόσωπο της χώρας μου. Αποδείξατε ότι η συμφιλίωση μπορεί να υπάρξει ακόμα και μετά από απίστευτο πόνο».
Το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 τον βρήκε στη Δυτική Γερμανία , να δουλεύει για το διδακτορικό του στα νομικά, στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Πρωτοστάτησε στην οργάνωση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ένωσης Εξωτερικού, η οποία κινητοποίησε τους έλληνες εργαζομένους, φοιτητές και επιστήμονες της Δυτικής Ευρώπης εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών.
Εκεί, συνάντησε για πρώτη φορά τον Ανδρέα Παπανδρέου – μία συνάντηση που έμελλε να καθορίσει την πορεία του: «Εκείνος» , όπως είχε διηγηθεί ο ίδιος ο Κάρολος Παπούλιας στο «Βήμα», «είχε μόλις αποφυλακισθεί από τις Φυλακές Αβέρωφ» ( μετά από 9 μήνες φυλάκισης στις φυλακές Αβέρωφ) «Εγώ, τότε, ήμουν στη Γερμανία, γραμματέας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ένωσης, μίας σημαντικής οργάνωσης επιστημόνων και εργατών που είχε παραρτήματα στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Δεν θυμάμαι τώρα από πού ερχόταν. Θυμάμαι, όμως, ότι το ραντεβού για να γνωριστούμε είχε οριστεί στον σταθμό της Κολωνίας και ότι τον συνόδευαν ο Γιώργος Κίσσονας και ο Μάκης Παπασταύρου.
«Κατέβηκε από το τρένο, με μια σβελτάδα που με εντυπωσίασε, ήρθε κοντά, μας σύστησαν και με χαιρέτησε θερμά. Εκείνη η χειραψία ήταν η αρχή μίας φιλίας, που κράτησε μέχρι τον θάνατό του».
Ο Κάρολος Παπούλιας επρόκειτο να γίνει από τους πλέον στενούς προσωπικούς φίλους του Ανδρέα Παπανδρέου – και από τους στενότερους πολιτικούς του συνεργάτες. «Πίστευε ότι πρέπει να δίνει δεύτερη και τρίτη ευκαιρία στους συνεργάτες του. Πολλές φορές έδινε και τέταρτη και πέμπτη. Και αυτό συχνά το πλήρωνε», έλεγε για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Γαμούσε κι αυτός τη Μιμή ή μόνο τη γυναίκα του πορνόγερου;
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ…….ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΔΥΝΟΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΡΙΖΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΗΜΕΡΩΝ………………………..