Δημοσκόπηση: Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπερνά την Καμάλα Χάρις για πρώτη φορά στις εκλογικές προβλέψεις

Κοινοποίηση:
1729548703_Ο-Ντόναλντ-Τραμπ-προηγείται-της-Καμάλα-Χάρις-σε-5

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται πλέον της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις για πρώτη φορά σε εκλογική πρόβλεψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Η είδηση περιέχεται σε μια πρόβλεψη του Decision Desk του HQ/The Hill για αυτόν τον κύκλο.

Το μοντέλο προβλέπει ότι ο Τραμπ έχει 52% πιθανότητες να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, ενώ η Χάρις έχει 42% πιθανότητες να εισέλθει στον Λευκό Οίκο, από την Κυριακή. Η έκθεση στο Hill παρουσιάζει την αλλαγή των προοπτικών για τους δύο πρωταγωνιστές:

Από τα τέλη Αυγούστου, η πρόβλεψη για τις εκλογές τοποθετούσε τις πιθανότητες νίκης της Χάρις περίπου στο 54 με 56%, με τις πιθανότητες του Τραμπ περίπου στο 44 με 46%. Στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο, η δυναμική αυτή άρχισε να αλλάζει και η πρόβλεψη εκλογών προέβλεπε ότι οι πιθανότητες των δύο υποψηφίων θα ήταν πιο κοντά στο 50%.

Στις 17 Οκτωβρίου, το μοντέλο προέβλεψε ότι οι δύο υποψήφιοι ήταν εξίσου πιθανό να κερδίσουν τον επόμενο μήνα, και ο Τραμπ πήρε το πλεονέκτημα στις 20 Οκτωβρίου.

Η έκθεση συνεχίζει σημειώνοντας ότι η μετατόπιση της εκλογικής πρόβλεψης “συμπίπτει με τη βελτίωση των δημοσκοπικών μέσων όρων του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στο Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, δύο πολιτείες μάχης που προηγουμένως έτειναν ελαφρώς προς την Χάρις. Ο Τραμπ είχε ήδη ένα μικρό πλεονέκτημα στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα”.

Από τις επτά swing states που θεωρούνται καθοριστικές για την έκβαση των εκλογών του 2024, η Πενσυλβάνια είναι η μόνη που εξακολουθεί να ευνοεί τη Χάρις στον δημοσκοπικό μέσο όρο της, καταλήγει το The Hill.

Παρά την εγγύτητα της αναμέτρησης, η Χάρις φέρεται να μην έχει κοινή παρουσία σε κάποια εκδήλωση με το… μελλοντικό πρώην αφεντικό της ενόψει της ημέρας των εκλογών.

Όπως ανέφερε το Breitbart News, τρεις αξιωματούχοι της εκστρατείας της Χάρις επιβεβαίωσαν στο NBC News ότι στην εκστρατεία της Χάρις δεν σχεδιάζεται να εμφανιστεί ο Μπάιντεν στο πλευρό του αντιπροέδρου του.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν θα εργαστεί αντ’ αυτού παρασκηνιακά για να αξιοποιήσει κάποιες από τις “μακροχρόνιες πολιτικές του σχέσεις, ειδικά με τους ηγέτες των εργατικών οργανώσεων, και να διοργανώσει επίσημες εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο που θα αναδείξουν το έργο της κυβέρνησής του”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πάντα μεγάλη ήταν η διαφορά υπέρ τού Τραμπ, ήταν μουφα οι δημοσκοπήσεις πού δείχνανε τό αντίθετο, τώρα πού απομένουν λίγες μέρες ως τίς εκλογές οι αμερικανοί δημοσκόποι δείχνουν τίς πραγματικές δημοσκοπήσεις για να μην θεωρηθούν αποτυχημένοι την επόμενη τών εκλογών καί απαξιωθούν. Βέβαια στην Ελλάδα τό ψέμα συνεχίζεται μέχρι την τελευταία μέρα των εκλογών καί αν πέφτουν έξω διαρκώς οι Έλληνες δημοσκόποι δεν τούς νοιάζει καθόλου.

Leave a Response