Δημοσκόπηση Alco: Όλα δείχνουν ρεκόρ αποχής (60%) – Από 29,5% έως 33,9% η ΝΔ    

Κοινοποίηση:
EKLOGES

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρωνει από 14,6% έως 17,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ από 10,8% ως 13,8% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco.

Ενδείξεις τεράστιας αποχής είναι τα ποσοστά που καταγράφει η  δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης (το δεύτερο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου) η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σαφές προβάδισμα ωστόσο αυτό που καταδεικνύουν τα στοιχεία είναι ότι αναμένεται η αποχή να αγγίξει ακόμα και το 60%.

Η τάση αντί να είναι αυξητική είναι μειούμενη όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές σε ό,τι αφορά στην αποχή κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco με 6 στους 10 να μην πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει. Αυτό που συμπεραίνει είναι ότι δεν λειτούργησε το διακύβευμα που επιχείρησε να βάλει η ΝΔ στην ατζέντα. «Δεν πέρασε το αφήγημα» είπε χαρακτηριστικά.

eyrvekloges_ded40.jpg

endiaferon_ad5ad.jpg

endiaferon2_f9792.jpg

Με βάση τα μαθηματικά δεδομένα η ΝΔ, στην εκτίμηση ψήφου κινείται μεταξύ 29,5 μέχρι και 33,9% λίγο κάτω από τον στόχο τηςο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8% και το ΠΑΣΟΚ έως 13,8% . Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ανοίγει η μάχη για την 4η θέση από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται στη δεύτερη θέση, ενώ στην 4η θέση μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο η αποχή.

ektimisi11_f4240.jpg

ektimisi21_0cb3b.jpg

Λίγο αν επηρεάσει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Κασσελάκη, που ήταν εκτός της χρονικής διεξαγωγής της δημοσκόπησης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στα υψηλά και χαμηλά ποσοστά κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 13% Το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9% η Ελληνική λύση 7,4%.

prothesi1_cbb14.jpg

prothesi21_1c359.jpg

Για όσους θα πάνε να ψηφίσουν έχουμε μετακινήσεις στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων, κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος.

Υπάρχει μετακίνηση από τη Νέα Δημοκρατία προς τη Νίκη και μειωμένη κίνηση προς την Ελληνική Λύση ενώ σταθερά είναι τα ποσοστά στην κεντροαριστερά με αυξημένες ροές προς τη Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25.

Είναι δύσκολο σύστημα, εκτιμά ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco, σε ότι αφορά στους αναποφάσιστους. Η ΝΔ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων ενώ χονδρικά ένα 30% δεν έχει αποφασίσει μεταξύ ΝΔ και άλλου κόμματος έναντι ενός σχεδόν 20% του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν 10%ΠΑΣΟΚ.

statherotitas_502cb.jpg

 

Σε ό,τι αφορά στο κατά πόσο η ψήφος τις ευρωκλογές είναι ψήφος διαμαρτυρίας τα ποσοστά είναι οριακά τους τελευταίους 3 μήνες και η εικόνα σχεδόν αμετάβλητη.
Οι μισοί θα πάνε για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

psifos_diamartirias_b2264.jpg

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. ΜΑΥΡΟ στην οικογενεια μητσοτακη ΜΑΥΡΟ στον ΚΑΡΑΦΛΟ εμπορακο που πουλαει φαρμακο στους πατριωτες Ελληνες για την καραφλα…. ΜΑΥΡΟ και σε οσους λενε ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ….

  2. η νδ θα παρει 19 – 22% ουτε ποντο παραπανω. ο βελοπουλος θα σαρωσει δυτικη και κεντρικη μακεδονια, και πελλοπονησο. το πασοκ θα σαρωσει κρητη. ο κασσελακης θα σαρωσει τον ταιλερ…

  3. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ 40 % ΧΑΧΑΧΑ
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ?

  4. ΑΠΟΧΗ Κ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΓΚΕΣ !!!!!!
    ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΚΗΡΑΛΟΙΦΑ !!!! ΛΑΚΕΔΕΣ !!!!! ΤΑ ΤΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.

  5. Χεστε μας ρε γιατί κάνουμε αποχή? Γιατί και τα μικρά κόμματα είναι οι β εθνικές των ίδιων μεγάλων κομμάτων ότι Κ να ψηφιστεί πάλι οι ίδιοι είναι από πίσω..όσες σπόντες Κ να πάρει το πράγμα όλα τα πρόσωπα συνδέονται με τα μεγάλα κόμματα πάλι…να πάνε να πνιγούν απαντες

  6. ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΠΟΔΑ.

  7. Αποχή σημαίνει Άδωνις και Κούλης στην εξουσία.

  8. Τεράστια ευθύνη για την αποχή έχουν όλοι αυτοί που μένουν στην Αθήνα κ στη Θεσσαλονίκη και ψηφίζουν στα χωριά τους!!! Δεν πάνε λογω κόστους και να η αποχή!!! επλίσης μην πάτε να ψηφίσετε ζώα να αφήσετε τη ΝΔ νηα ψηφίζει αντιεργατικούς νόμους!!! Σύνταξη στα 75, υγεία ιδιωτική κτλ….

  9. ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΠΟΛΗ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΧΘΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥ ΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΗΔΕ Σ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚ ΛΟΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΠΩΣΤΗΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΑ ΖΩΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡ ΕΨΑΝΕ Δηλαδη ΤΗΣ Ν.Δ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-Κ ΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΡΗΣΤΕΡ ΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Αρα εχουμαι ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΛΗΚΡΗΝΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΩΣ ΑΚΟΜΑΤΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΩΡ ΗΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝ ΑΦΕΡΗ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤ Α ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Σ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΚΕ Σ ΕΦΗΜΕΡΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑ ΓΜΑΤΗΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜ ΕΡΗΔΑ ,ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΜΕ Τ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑ ΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛ Α ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤ ΟΤΗΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕΣ ΕΧΩ ΨΗΦΗ ΣΗ ,ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ ,ΟΥΤΕ Ν.Δ ,ΑΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΗΛ Ω ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟ ΓΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓ ΕΣ ΜΕ ΠΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥ ΝΕΛΛΗΝΗΔΕΣ

    1. Πιο πολύ για βαλτό σε βρίσκω με επιτηδευμένα ορθρογραφικά λάθη.
      Αν η ψήφος πήγαινε εκεί που την έβαζες θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι σε θέλουν απλά να πας και δεν τους νοιάζει τι θα ψηφίσεις? Που ζεις, μου φαίνεσαι για έξυπνος άνθρωπος. Αν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις, δυστυχώς συνέχισε να κοιμάσαι, απλά άλλαξε μεριά.

  10. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Comments are closed.