Δημόσια διαβούλευση στην Ελαφονήσο: Ο ρόλος του πολίτη στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Κοινοποίηση:
kinito

Ο δήμος Ελαφονήσου προχωρά σε μια σημαντική πρωτοβουλία, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η συλλογή παρατηρήσεων και σχολίων σχετικά με τη διακήρυξη που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του νησιού. Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας.

 

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός που έχει οριστεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ανέρχεται σε 182.280,00 ευρώ. Αυτή η επένδυση θα επιτρέψει την ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών, που θα διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και του δήμου. Η διάρκεια της διαβούλευσης ορίζεται σε 15 ημερολογιακές ημέρες, δίνοντας έτσι στους πολίτες αρκετό χρόνο να εκφράσουν τις απόψεις τους.

 

Συμμετοχή πολιτών μέσω της πύλης “Προμηθεύς”

 

Η συμμετοχή στη διαβούλευση μπορεί να γίνει μέσω της πύλης “Προμηθεύς”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα σχόλιά τους στην ηλεκτρονική φόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων), επιλέγοντας την επιλογή «Καταχώρηση σχολίου». Αυτή η διαδικασία όχι μόνο ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και προάγει τη διαφάνεια στις διαδικασίες του δήμου.

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μια αναγκαία εξέλιξη για όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, οι δήμοι μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, να μειώσουν τη γραφειοκρατία και να προσφέρουν πιο αποτελεσματικές λύσεις στους πολίτες. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την αυτοματοποίηση διαδικασιών και τη χρήση δεδομένων για καλύτερη λήψη αποφάσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response