Διάκριση για την ελληνική κουζίνα: Η σούπα που είναι στις 3 καλύτερες του κόσμου

Κοινοποίηση:
3-syntages-soupes

Ένα παραδοσιακό πιάτο που έχει συνδεθεί με τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πιο νόστιμες σούπες του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του Taste Atlas.

Στην πρώτη βρίσκεται η φιλιππινέζικη «Batchoy», μια σούπα με νουντλς, με χοιρινές μπουκιές, ζωμό κότας και μοσχαρίσιο φιλέτο. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η τουρκική «Kelle paça çorbası» με κομμάτια προβάτου ή κατσικιού, κρεμμύδια και αλάτι.

Ακολουθεί η μαγειρίτσα που αποτελεί το πρώτο πιάτο του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Περιέχει λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού και ρύζι. Είναι πολλοί εκείνοι, όμως, που τη μαγειρεύουν όλο το χρόνο.

Η σούπα Seolleongtang της Νότιας Κορέας που μαγειρεύεται με κόκαλα βοδιού, ψαρονέφρι και άλλα κομμάτια κρέατος. Την πέμπτη θέση κατακτά η θέση «Cow Heel Soup», ένα «signature» πιάτο της Καραϊβικής με βασικό συστατικό το αγελαδινό κρέας. Αυτή η σούπα μπορεί να περιέχει διαφορετικά λαχανικά όπως κρεμμύδια, αρακά, μπάμιες και καρότα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: