Διάλογοι για εισαγγελέα και ψυχίατρο: Ξεκατίνιασμα Κοτζιά – Καμμένου μπροστά στον… προεδρεύοντα Τσίπρα

Κοινοποίηση:
kammenos_arthro

Είναι σίγουρο ότι αν ο πρωθυπουργός μπορούσε να προβλέψει όσα θα γίνονταν με τους υπουργούς του των Εξωτερικών και της Αμυνας, δεν θα είχε συγκαλέσει ποτέ το Υπουργικό Συμβούλιο. Η παραίτηση Κοτζιά ήταν κάτι που ούτε καν είχε σκεφτεί… Και αυτός και οι άλλοι -υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Φελέκης

Ούτε η πέτρα του σκανδάλου, ο Πάνος Καμμένος, περίμενε ότι ο συνάδελφός του -στο παρελθόν μάλιστα είχε δηλώσει ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων- θα εγκατέλειπε την υπουργική καρέκλα εξαιτίας του. «Ισως επειδή ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι τόσο εύθικτος σε ζητήματα τιμής και αξιοπρέπειας όσο ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης “Πράττω”», μας λέει πολιτικός που γνωρίζει καλά τον χαρακτήρα και των δύο υπουργών. Το βέβαιο είναι ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο ακούστηκαν πολύ χοντρά πράγματα. Αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα μπρος στις σκληρές κουβέντες που αντάλλαξαν οι δύο άντρες και τις κατηγορίες που εκτόξευσαν ο ένας για τον άλλον, και οι οποίες ανάγκασαν κάποια στιγμή τον πρωθυπουργό να πει απευθυνόμενος στον Κοτζιά: «Νίκο, είμαι κι εγώ εδώ». Και να το επαναλάβει: «Σταμάτα, είμαι κι εγώ εδώ».

Μπορεί ο δημόσιος διάλογος να έχει επικεντρωθεί στη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων, όμως η μεγαλύτερη βόμβα που έσκασε κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έκανε υπουργούς και υφυπουργούς να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον με απορία και περισσή έκπληξη ήταν η στιχομυθία ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο. «Δεν ντρέπεσαι να λες αυτά για μένα όταν εσύ πήγαινες σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και τους έλεγες ότι αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει πραξικόπημα;» είπε κάποια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών στον υπουργό Αμυνας. «Τι είναι αυτά που λες! Πότε δεν είπα εγώ αυτά τα πράγματα. Είσαι ψεύτης», απάντησε ο Καμμένος. «Εχω τα τηλεγραφήματα», συνέχισε ο Κοτζιάς. «Δείξ’ τα μου τώρα! Εγώ δεν είπα ότι θα γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα, είπα ότι θα γίνει στα Σκόπια», ανταπάντησε εν εξάλλω ο Καμμένος. «Εχω τα τηλεγραφήματα», επέμενε ο Κοτζιάς. «Δεν θα μπορούσα να πω ποτέ τέτοιο πράγμα. Με προσβάλλεις, είμαι αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προσβάλλεις το στράτευμα. Δεν θα μπορούσα να το πω ποτέ αυτό. Για τα Σκόπια το είπα». Αν δεν παρενέβαινε ο πρωθυπουργός για να σταματήσει ο καβγάς, οι δύο άνδρες που κάθονταν δίπλα-δίπλα «πιθανόν να είχαν ανταλλάξει ακόμη και μπουνιές», μας είπε μέλος του Υπουργικού, όταν του ζητήσαμε να μας σχολιάσει τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στους δύο υπουργούς. Και πρόσθεσε: «Εχω ζήσει τόσα Υπουργικά Συμβούλια, πρώτη φορά τέτοιο πράγμα. Ούτε επί Βαρουφάκη και Λαφαζάνη δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο».

Η επόμενη αντιπαράθεση ήταν όταν ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά για την εμπλοκή τριών ατόμων (δύο διπλωματών και ενός πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.) σε σκάνδαλο με βίζες και ιδιαίτερα για τον τρόπο που ιδιωτική εταιρεία, στην οποία μεταβιβάστηκε το πρότζεκτ, χειρίζεται το όλο θέμα. Ο Κοτζιάς απάντησε ότι υπάρχουν έξι αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις και αναμένεται άλλη μία, εφετειακή. Ακόμη και για το σκάνδαλο με την αγοραπωλησία πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενος ο Καμμένος, αντάλλαξαν πυρά οι δύο υπουργοί. Ο Νίκος θύμισε στον Πάνο ότι έχει τον σχετικό φάκελο και ότι τον έχει στηρίξει. «Τι με στήριξες, οι δικοί σου με έμπλεξαν», αντιγύρισε ο Καμμένος. «Τους έχω κάνει ΕΔΕ», απάντησε ο Κοτζιάς. Ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Ο ΥΠΕΞ έφτασε στο σημείο ακόμη και να επικαλεστεί οικογενειακά του θέματα, αφού, όπως είπε, οικεία του πρόσωπα πλήττονται βάναυσα από όσα κατά καιρούς διοχετεύονται στον Τύπο και για τα οποία θεωρεί υπεύθυνο τον Καμμένο. Οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι, δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους μ’ αυτά που άκουγαν. Θεωρούσαν πως η αντιπαράθεση θα είχε λήξει στον πρώτο γύρο όταν ακούστηκαν όλα αυτά για τα μυστικά κονδύλια -και τα οποία εν πολλοίς έχουν δει το φως της δημοσιότητας- και ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση κάνοντας μια δεύτερη τοποθέτηση. Μάλιστα, η γνώμη που είχε σχηματιστεί σε όλους από την εισήγηση του πρωθυπουργού στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν ότι το πρόβλημα θα το είχε ο Καμμένος και όχι ο Κοτζιάς, αφού ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι η θέση της κυβέρνησης ήταν η υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις επ’ αυτού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι να αρχίσει ο καβγάς των δύο, έδειχνε ικανοποιημένος από την τροπή της συζήτησης αφού Ελενα Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ είχαν πάρει αποστάσεις από τον αρχηγό του κόμματός τους, δηλώνοντας η μεν πρώτη ότι σέβεται τον πρόεδρό της, αλλά θα ακολουθήσει τη συνείδησή της και όχι τη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ., ο δε δεύτερος ότι σέβεται και αυτός τον πρόεδρό του, αλλά βρίσκει καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τον προϊστάμενο υπουργό του Κοτζιά. Ηταν τέτοιο το άδειασμα στον Καμμένο ώστε ο υπουργός Αμυνας έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «ο φόβος για την κυβερνητική συνοχή δεν είμαι εγώ, αφού, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των βουλευτών μου (σ.σ.: είχαν προηγηθεί και δηλώσεις των Παπαχριστόπουλου και Ζουράρι ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση), δεν ξέρω πόσους έχω και πάντως δεν μπορώ να ρίξω την κυβέρνηση, που ούτως ή άλλως δεν θα το έκανα και ούτε πρόκειται ποτέ να συνταχθώ με τον Μητσοτάκη». Η δήλωση αφορούσε την προτροπή του πρωθυπουργού να δηλώσουν οι υπουργοί τη βούλησή τους για τη διασφάλιση της κυβερνητικής συνοχής, ώστε να αποτραπούν πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή εκλογές σε χρόνο που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση, και πως σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσουν πρόταση μομφής που ενδεχομένως θα υποβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση αν έρθει προς κύρωση από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Επιπροσθέτως, ο Καμμένος υποστήριξε ότι το Μακεδονικό δεν ήταν στην προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων και ότι δεν συζητήθηκε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο η επίλυσή του. Εκεί παρενέβη ο Κοτζιάς και του είπε ότι η επίλυση του Μακεδονικού είναι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που οι ΑΝ.ΕΛ. τις έχουν ψηφίσει και ότι τρεις φορές συζητήθηκε το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά ο υπουργός Αμυνας φρόντισε και τις τρεις φορές να λείπει. Από το σημείο αυτό και μετά άρχισε ο πόλεμος των δύο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών και την ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μετά τις τράπεζες (τον έλεγχο ουσιαστικά τον ανέλαβε ο ίδιος και τύποις ο Φλαμπουράρης) τίθεται επικεφαλής και της ελληνικής διπλωματίας. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αναλάβει το ΥΠΕΞ αφενός γιατί τον αιφνιδίασε -και έτσι είναι- η απόφαση του Κοτζιά και αφετέρου επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει το κατάλληλο -από άποψη γνώσεων, ικανότητας, εμπειρίας και διασυνδέσεων- πρόσωπο που να αναλάβει, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, το πόστο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Πάντως συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον Τσίπρα σημαίνει ότι μετά τον Κοτζιά ο επόμενος που θα δει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση θα είναι ο Καμμένος εφόσον συνεχίσει να αμφισβητεί τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Μέχρι τώρα ο Πάνος μπορούσε να ξεσπά στον Κοτζιά για το Μακεδονικό, τώρα θα πρέπει να τα βάλει με τον Τσίπρα αφού αυτούς ανέλαβε το ΥΠΕΞ. Ή θα το βουλώσει ή θα πάει σπίτι του», μας λέει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μας επισημαίνει ότι «οι μόνοι βουλευτές που ελέγχει πλέον ο Καμμένος είναι ο Κατσίκης και η Κόλλια-Τσαρουχά. Ανά πάσα στιγμή, αν αρχίσει πάλι τα τρελά του, από συγκυβερνήτης και αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα μείνει απλός βουλευτής. Τώρα η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝ.ΕΛ. αριθμεί επτά άτομα. Αν μείνουν τρεις ή τέσσερις, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, παύουν να είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Πανάρας θα καταλήξει από αρχιστράτηγος να έχει το στάτους του Νίκου Νικολόπουλου, του αρχηγού των Χριστιανοδημοκρατών της Ελλάδας».

Η ανάληψη του ΥΠΕΞ από τον πρωθυπουργό, εκτός από προειδοποίηση προς τον Καμμένο να σταματήσει να αμφισβητεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς στέλνει και το μήνυμα στον διεθνή παράγοντα, αλλά και στον «Βορειομακεδόνα» Ζάεφ ότι η απομάκρυνση Κοτζιά δεν σημαίνει και απομάκρυνση της ελληνικής κυβέρνησης από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Τσίπρας θέλει μέχρι να στηθούν οι κάλπες να μην υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα». Μην ξεχνάμε ότι, εκτός από το Μακεδονικό, υπάρχουν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες αρχίζουν εκ νέου να υπερθερμαίνονται λόγω της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο με αφορμή τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και τις ΑΟΖ. Ησσονος σημασίας ίσως ήταν η βούληση του Κοτζιά να λύσει, παρά τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε, οριστικά οποιαδήποτε εκκρεμότητα υπάρχει με την Αλβανία, αλλά οπωσδήποτε ήταν ύψιστης προτεραιότητας για τον Τσίπρα η λήξη της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα, για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ο Κοτζιάς αποτελούσε κόκκινο πανί μετά τα όσα συνέβησαν με την απέλαση των διπλωματών. Και μάλιστα σε σημείο που την προετοιμασία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Ρωσία (8 Δεκεμβρίου) την είχε αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος και όχι ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι μια άλλη πτυχή της σύγκρουσης Κοτζιά – Καμμένου συνδέεται, όπως λένε ορισμένες σοβαρές πηγές, και με τις αμερικανορωσικές σχέσεις. Ο Πάνος Καμμένος από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ προσπάθησε να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο του Αμερικανού προέδρου ως εκπρόσωπός του στην Ελλάδα. Το δίκτυο Τραμπ αντιμάχεται την Ευρώπη και προτιμά τις διασπάσεις και τα πολλά εθνικά κράτη προκειμένου να επωφελείται η Αμερική την οποία ο ίδιος εκπροσωπεί, και όχι αυτή που παραδοσιακά εκφράζεται από τη θεσμική γραφειοκρατία των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρόεδρος. Ενώ το ΝΑΤΟ και η administration των ΗΠΑ θέλει την επίλυση του Μακεδονικού και την αναχαίτιση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, η ομάδα Τραμπ δεν είναι και τόσο ζεστή με το θέμα ή εν πάση περιπτώσει δεν επείγεται για τη λύση και την εξάλειψη της «τρύπας» των Δυτικών Βαλακανίων που τόσο ενδιαφέρει την Ε.Ε.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο Κοτζιάς συνομιλούσε με την επίσημη και τη θεσμική διοίκηση των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τον Καμμένο, ο οποίος, ως «τραμπικός», μπορεί να συνομιλεί στην Ουάσινγκτον με τους Αμερικανούς για αναχαίτιση των Ρώσων και συγκρότηση ενός μίνι βαλκανικού ΝΑΤΟ ως εναλλακτική στη Συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να προσκαλείται να επισκεφθεί τη Μόσχα για συνομιλίες πριν από τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ήταν ίσως υπερβολή να πούμε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι «ο ελληνικός σύνδεσμος ανάμεσα στον Τραμπ και τον Πούτιν», όμως επειδή είναι αρκετοί αυτοί που ομιλούν, και πρωτίστως στις ΗΠΑ, για υπόγειες -και όχι τόσο καθαρές- σχέσεις ανάμεσα στον Αμερικανό και τον Ρώσο πρόεδρο, δεν αποκλείεται ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ., που αρέσκεται στα παιχνίδια συνωμοσίας, να προσπαθεί να γίνει κομπάρσος σε κάποιο τέτοιο σενάριο.

Πάντως, στο Υπουργικό Συμβούλιο, αν εξαιρέσει κανείς τον Νίκο Παππά, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, δεν βρέθηκε κανείς να στηρίξει τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, και η στήριξη του Παππά περιορίστηκε στη διαπίστωση ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι ο Καμμένος είναι ο Ελληνας Σαλβίνι γιατί έτσι κάνουμε ζημιά στην κυβερνητική συνοχή που, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, είναι και το ζητούμενο». Αυτό πάντως θεωρήθηκε περισσότερο αιχμή για τον Νίκο Φίλη -ο οποίος έκανε πρώτος την παρομοίωση με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την παραμονή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- και λιγότερο ως προτίμηση του Καμμένου στη σύγκρουση με τον Κοτζιά για το Μακεδονικό. Εξάλλου, όσοι από τους υπουργούς μίλησαν, προσπάθησαν να μην πάρουν το μέρος του ενός ή του άλλου, αλλά να στηρίξουν την έκκληση του πρωθυπουργού για κυβερνητική συνοχή προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες πολιτικές εξελίξεις (εκλογές). Ολοι τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ αυτός που τοποθετήθηκε και επί της ουσίας των όσων είπε από την Ουάσινγκτον ο Καμμένος ήταν ο τελευταίος ομιλητής, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που είπε ευθέως ότι «οι δηλώσεις του Πάνου για εναλλακτικές προτάσεις στο Μακεδονικό ήταν λάθος και έκαναν ζημιά στην κυβέρνηση».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε κυρίως για τον Προϋπολογισμό, ενώ για το θέμα των μυστικών κονδυλίων είπε ότι ο ίδιος δεν ξέρει τίποτα, ούτε έχει δώσει χρήματα για να δοθούν σε δημοσιογράφους. Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι «όλες οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ευρώπη έχουν προβλήματα» και ότι «το Μακεδονικό δεν συνιστά πολιτική διαφορά που μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνητική ρήξη επειδή είναι ταυτοτικό θέμα. Για μεν τους (δεξιούς) ΑΝ.ΕΛ. τα εθνικά θέματα είναι σύμφυτα με τη φυσιογνωμία τους, για δε τον ΣΥΡΙΖΑ η αριστερή του ταυτότητα είναι αυτή που του επιβάλλει να έχει αυτή τη θέση για το Μακεδονικό. Η Αριστερά θέλει να λυθεί το πρόβλημα, η Δεξιά όχι». Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δημήτρης Βίτσας μίλησαν για τα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της διοίκησης και των προσφύγων, συνηγόρησαν υπέρ του πρωθυπουργού και της ανάγκης να διασφαλιστεί η κυβερνητική συνοχή, ενώ τάχθηκαν και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, τασσόμενοι έτσι εμμέσως με το μέρος του Κοτζιά. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών κάποια στιγμή εκνευρίστηκε με τα λεγόμενα του υπουργού Μετανάστευσης, όμως δεν υπήρξε συνέχεια, αφού από τις διευκρινίσεις που δόθηκαν αποδείχθηκε ότι είχε γίνει παρανόηση.

«Ενιωσα πολύ μόνος»

Ο Κοτζιάς έφυγε όχι επειδή, όπως του είπε ο Καμμένος, «δεν θα έχει τι να κάνεις αν δεν εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια», αλλά επειδή όντας εύθικτος δεν άντεξε τις κατηγορίες του Καμμένου που έθιγαν την αξιοπρέπειά του, αλλά, όπως είπε και στους συντρόφους του στο «Πράττω», ένιωσε πολύ μόνος καθώς ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι υπουργοί τον στήριξαν. Κάτι που οι άλλοι το διαψεύδουν, αφού, όπως μας λέει σημαντικός υπουργός, «όλοι ταχθήκαμε με τον Νίκο αφού όλοι συμφωνήσαμε ότι στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι έργο δικό του, και όχι τον Καμμένο και τις εναλλακτικές του προτάσεις. Αυτό που ενδιέφερε ήταν η διασφάλιση της κυβερνητικής συνοχής, κάτι που επετεύχθη με τις τοποθετήσεις της Κοντουρά και του Κουίκ, αλλά και την ομολογία Καμμένου ότι δεν διαθέτει τις δυνάμεις -και δεν θέλει- να ρίξει την κυβέρνηση. Νομίζω πως ο Νίκος παρασύρθηκε από το θυμικό του και έπεσε στην παγίδα του Καμμένου. Δεν έπρεπε να του απαντήσει και να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τον επαναφέρει στην τάξη για το θέμα των μυστικών κονδυλίων. Και εκεί να λήξει η υπόθεση».

Πάντως όσοι ξέρουν τον τέως υπουργό Εξωτερικών θεωρούν πως σιγά-σιγά θα αρχίσει να «πελεκάει» την κυβέρνηση. Μέχρι να ψηφιστούν ο Προϋπολογισμός, η μη περικοπή των συντάξεων και τα θετικά για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, είναι δύσκολο να αμφισβητήσει ανοιχτά την κυβέρνηση και να θέσει σε δοκιμασία την κυβερνητική πλειοψηφία. «Μετά τα Χριστούγεννα όμως μπορεί να δούμε “άλλα κόλπα”», μας λέει κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που διάκειται θετικά προς τον Κοτζιά και το λεγόμενο «λαϊκό-πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», όπως κάποιοι χαρακτηρίζουν την κίνηση «Πράττω». Βέβαια ορισμένες φορές η βουή των γεγονότων ξεπερνά τους προσωπικούς σχεδιασμούς. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να δουν τι θα πει ο Κοτζιάς στην πολιτική εκδήλωση του «Πράττω» που γίνεται αύριο στην Κρήτη, τη γενέτειρα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στον οποίο σίγουρα θα αναφερθεί ο τέως υπουργός Εξωτερικών…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: