Διαδηλώσεις στην Τιφλίδα: Η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι αντιμετωπίζει προκλήσεις μετά τις εκλογές στη Γεωργία

Κοινοποίηση:
vote-georgia

Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, το Τμπιλίσι, χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το κοινοβούλιο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Η πρόεδρος της χώρας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, έχει καλέσει τους πολίτες σε διαμαρτυρία, καταγγέλλοντας σοβαρές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

 

Η Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το κυβερνών κόμμα “Γεωργιανό Όνειρο” κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 54%. Ωστόσο, οι διεθνείς παρατηρητές έχουν επισημάνει ότι η διαδικασία αυτή συνοδεύτηκε από πολλές παρατυπίες και παραβιάσεις που χρήζουν διερεύνησης. Οι καταγγελίες αυτές προέρχονται κυρίως από δυτικές χώρες που παρακολουθούν την κατάσταση στη Γεωργία.

 

 

Τι υποστηρίζει η πρόεδρος Ζουραμπισβίλι για τις εκλογές στη Γεωργία

Η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, για την οποία το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προϊόν μίας «ειδικής ρωσικής επιχείρησης», θεωρεί ότι το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε περί το 40% των ψήφων, όπως έδειξαν τα δύο exit polls που προέβλεψαν ότι η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση εξασφαλίζει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Σε ερώτηση αν η έκφραση «ειδική ρωσική επιχείρηση» αποτελεί ευθεία διατύπωση κατηγορίας ότι η Ρωσία βοήθησε στην νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, η πρόεδρος της Γεωργίας δήλωσε στο Reuters: «Όχι, είναι μία κατηγορία ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και η υποστήριξη πιθανότατα τύπων της ρωσικής FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) είναι φανερές σε αυτές τις εκλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πώς απάντησε στον αν η έκφραση «ειδική ρωσική επιχείρηση» αποτελεί ευθεία διατύπωση κατηγορίας ότι η Ρωσία βοήθησε στην νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος;
    Όχι, αλλά η μεθοδολογία κ.λ.π κ.λ.π
    και η υποστήριξη ……….ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ……. τύπων της ρωσικής FSB , είναι φανερές
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ

    Προφανώς ουδόλως την απασχολεί τι έκανε στην Ουκρανία ένας αντίστοιχος τύπος
    Κάποιος προκάτοχός της μασούσε γραβάτες. Αυτή τι θα μασάει;

Leave a Response