Η εταιρεία με τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα εμφάνιζε ως ιδιοκτήτρια μια 38χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη και νοθεία τροφίμων.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έπειτα καταγγελίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα διαφημίζονταν και προωθούνταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, που δεν είχαν γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα υποτίθεται ότι ήταν για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως για καρκίνο και διαβήτη.
Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα σκευάσματα πωλούνταν μέσω διάφορων ιστοσελίδων και μέσου κοινωνικής δικτύωσης με παραπλανητικά στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις στην Ελλάδα, αλλά και με ψευδή στοιχεία πολιτών, οι οποίοι εμφανίζονταν ως διαχειριστές των ιστοσελίδων.
Δείγματα από τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στον ΕΟΦ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχαν μη επιτρεπόμενες συστατικές ουσίες για την Ελλάδα, ενώ κάποιες ήταν επικίνδυνες για την υγεία. Παράλληλα, δεν υπήρχαν δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε η 38χρονη ως ιδιοκτήτρια εταιρείας παρασκευής παράνομων σκευασμάτων με έδρα τη Βουλγαρία, αλλά και ως διαχειρίστρια των επίμαχων ιστοσελίδων. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.