Διαρθρωτικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Κοινοποίηση:
spiti

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ 2024, το βράδυ του Σαββάτου (7/9). Μεταξύ των σημαντικών προτάσεων που παρουσίασε είναι η αύξηση της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τους ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν τα ακίνητά τους από φυσικές καταστροφές.

 

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου» θα ξεκινήσει άμεσα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, θα διατεθούν πόροι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για δάνεια έως 20.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης φοροαπαλλαγές τριών ετών για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σήμερα κλειστά διαμερίσματα ή μετατρέπουν βραχυχρόνιες μισθώσεις σε μακροχρόνιες.

Απαγόρευση κάθε νέας άδειας βραχυχρόνιας μίσθωσης στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας για τουλάχιστον έναν χρόνο, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι για τις μεγάλες περιουσίες πάνω από 500.000 ευρώ, αν δεν ασφαλίζονται, δεν θα αποζημιώνονται από το κράτος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Κάθε επιχείρηση, τέλος, με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 χιλιάδων, πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response