Διατροφολόγος αποκαλύπτει: Αυτές είναι οι τρεις τροφές που πρέπει να «κόψεις» για να βελτιώσεις την υγεία σου

Κοινοποίηση:
diatrofologos

Tρεις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά είναι στην απαγορευμένη λίστα διατροφολόγου από τις ΗΠΑ, η οποία μας προτρέπει να τις κόψουμε από τη διατροφή μας για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την «τέλεια διατροφή» και με τη συνεχή πίεση της σύγχρονης ζωής να γεμίζει την καθημερινότητα, είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο να παραγγείλουμε φαγητό σε πακέτο ή να τρώμε σνακ με ζάχαρη αντί να αφιερώνουμε χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων μας.

Ωστόσο, η ευκολία του γρήγορου φαγητού έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην υγεία μας – με τις έρευνες να δείχνουν ότι οι κακές διατροφικές επιλογές μπορεί να συνδέονται με ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις ή ο καρκίνος.

Η Olivia Hedlund, διατροφολόγος με έδρα τις ΗΠΑ, είναι η πιο πρόσφατη ειδικός που στάθηκε στο θέμα της υγιεινής διατροφής, αποκαλύπτοντας με μια ανάρτηση στο Instagram τα τρόφιμα που έχει αφαιρέσει από την καθημερινή της διατροφή.

Οι απαγορευμένες τροφές είναι

Καφές στο δρόμο

«Ο καφές όχι μόνο μπορεί να μουχλιάσει, αλλά ψεκάζεται και με έναν τόνο φυτοφαρμάκων και χημικών ουσιών που διαταράσσουν το οικολογικό σύστημα ολόκληρου του σώματός μας όπως ορμόνες και ανισορροπούν το σάκχαρό μας», έγραψε η Olivia. Αντίθετα, συμβουλεύει τους ανθρώπους να πίνουν καφέ «στο σπίτι» από μάρκες που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα.

Κρέας φυτικής προέλευσης

Επόμενο στη λίστα είναι τα κρέατα φυτικής προέλευσης, με την Hedlund να γράφει ότι «είναι συχνά δύσκολο να αναπαραχθεί κρέας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σε ψεύτικα vegan κρέατα», προσθέτοντας ότι «συχνά είναι γεμάτα με υδρογονωμένα και φλεγμονώδη έλαια και συστατικά πλήρωσης». Συνέστησε επίσης σε άτομα που έχουν περιβαλλοντική συνείδηση να αναζητήσουν το κρέας τους από ηθικές και «αναγεννητικές» πηγές.

Δημητριακά

Το πιο εκπληκτικό από τα τρία προϊόντα που απαριθμούσε η Hedlund ήταν τα δημητριακά, με την διατροφολόγο να γράφει «πραγματικά δεν υπάρχει κανένα όφελος για την υγεία από το να ξεκινάς το πρωί σου με μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι «είναι καλύτερα να απολαμβάνετε τα δημητριακά ως σνακ και αντ ‘αυτού να έχετε ένα πρωινό που περιέχει πρωτεΐνη. Τα περισσότερα δημητριακά είναι γεμάτα με ζάχαρη που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε χορτάτοι και ανεβάζει το σάκχαρο στο αίμα».

Η ανάρτηση της Hedlund έλαβε ανάμεικτες αντιδράσεις από τους followers, με αρκετούς ανθρώπους να επισημαίνουν ότι είναι ωραίο να περιποιείσαι τον εαυτό σου με τροφές που σε κάνουν χαρούμενο και ότι το να είσαι περιοριστικός με το φαγητό δεν είναι ωφέλιμο για όλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response